Mera uppdrag ;)
Publicerat den i kategori Uppdrag
Jaha, igår var det då dags igen, att få laga till en härlig middag nere i Orrenhuset, denna gång åt Vattenfall, inget pjåkigt uppdrag alls, må jag säga ;).
Roggan och Babbi var med i vanlig ordning, och det dukades, fotates, fixades och lagades med i världsklass ;).
Tyckte dock lite synd om Babbi som var helt knäckt efter en vaken natt med tandvärk, hugaligen stackars henne.
Hon var snäll ändå och kom för att hjälpa mej. Tack, tack!
Tänkte dela med mej av recepten från gårdagens middag, kanske ni kan få lite inspiration inför helgen ;).
Ha en fortsatt trevlig dag många kramar från mej <3
Förrätt
Chilifrästa blåmusslor och vitlöksrostat morotsbröd
8 pers
1 ½ kg blåmusslor
2 röda chili
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor + 2 till brödet
1 kruka bladpersilja
1 flaska vitt vin
8 rejäla skivor gott bröd
olivolja att steka i + ½ dl till brödet
Salt och peppar
Gör så här
Finhacka chili, schalotten och vitlök fräs i rymlig gryta i lite olivolja. Tillsätt musslorna och tillsätt vinet, lägg på lock och koka tills alla musslor öppnat sej, strö över den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar.
Riv 2 klyftor vitlök och blanda med 1/2 dl olivolja och pensla på brödskivorna, strö över lite fling salt. Rosta i ugn tills dom är gyllene.
Varmrätt
Chili och rödvinsmarinerad rostbiff serveras med glaserade rotfrukter, skysås, tryffelskum, sötpotatispure och rädisor.
8 pers
1,6 kg rostbiff
4 dl rödvin
4 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
2 röda chili
2 fond du chef kapslar (biff)
Salt och peppar
Glaserade rotfrukter
6 morötter
4 palsternackor
1 stor kålrot
1 msk råsocker
salt och peppar
smör att steka i
Sötpotatis puren
2 sötpotatisar
½ msk koncentrerad kycklingfond
½ dl varm grädde
salt och peppar
Skysås
Sila stekskyn som blev av köttet, red av med lite maizena och en klick smör. Är den väldigt kraftig i smaken så kan det behövas en skvätt vatten :).
Rädisorna
1 ask med rädisor
salt
Tryffelskum finns det redan recept på här:)
Gör så här
Putsa till köttet och lägg i en ugnsfast form, hacka chili, vitlök och timjan och gnugga in köttet ordentligt.
Salta och peppra rejält.
Häll över vinet och lägg även dit fond kapslarna. Stoppa in i ugn på 150 g tills köttet når en innertemperatur på 58 grader. Låt köttet vila och ös lite då och då.Skär det sedan i skivor. Ta till vara på all det gotta som är kvar i formen, för det är det som ska bli skysåsen.
Glaseraderotfrukterna
Skala och skär alla rotfrukter i fina tärningar,och koka i saltat vatten,se till så att dom inte blir för mjuka bara:)
Häll av vattnet och låt dom ånga ett tag.Smält rejält med smör i en stekpanna och tillsätt sockret,när det börjar mörkna så tillsätt rotfrukterna och vänd runt några gånger.
Sötpotatispure
Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar,koka riktigt mjuk i vatten och fonden.Häll av och tillsätt smör och grädde och mixa till en slät pure. Smaka av med salt och peppar.
Rädisorna
Koka i lättsaltat vatten i ca 1 min, häll i durkslag och spola sedan i kall vatten.
Dessert
Chokladkaka med lättvispad grädde, rårörda hallon och mini maränger
Chokladkakan finns det redan recept på här.
Rårörda hallon
500 g hallon
saft från 1/2 lime
råsocker
Blanda ihop hallon och lime, smaka av med råsocker, jag vill ha dom ganska syrliga, men det där är ju en smaksak :).
Lycka till ni som kanske vill testa, Kramiz!

... och såhär kan man göra av rester! :)
Roggan och Babbi var med i vanlig ordning, och det dukades, fotates, fixades och lagades med i världsklass ;).
Tyckte dock lite synd om Babbi som var helt knäckt efter en vaken natt med tandvärk, hugaligen stackars henne.
Hon var snäll ändå och kom för att hjälpa mej. Tack, tack!
Tänkte dela med mej av recepten från gårdagens middag, kanske ni kan få lite inspiration inför helgen ;).
Ha en fortsatt trevlig dag många kramar från mej <3
Förrätt
Chilifrästa blåmusslor och vitlöksrostat morotsbröd
8 pers
1 ½ kg blåmusslor
2 röda chili
4 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor + 2 till brödet
1 kruka bladpersilja
1 flaska vitt vin
8 rejäla skivor gott bröd
olivolja att steka i + ½ dl till brödet
Salt och peppar
Gör så här
Finhacka chili, schalotten och vitlök fräs i rymlig gryta i lite olivolja. Tillsätt musslorna och tillsätt vinet, lägg på lock och koka tills alla musslor öppnat sej, strö över den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar.
Riv 2 klyftor vitlök och blanda med 1/2 dl olivolja och pensla på brödskivorna, strö över lite fling salt. Rosta i ugn tills dom är gyllene.
Varmrätt
Chili och rödvinsmarinerad rostbiff serveras med glaserade rotfrukter, skysås, tryffelskum, sötpotatispure och rädisor.
8 pers
1,6 kg rostbiff
4 dl rödvin
4 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
2 röda chili
2 fond du chef kapslar (biff)
Salt och peppar
Glaserade rotfrukter
6 morötter
4 palsternackor
1 stor kålrot
1 msk råsocker
salt och peppar
smör att steka i
Sötpotatis puren
2 sötpotatisar
½ msk koncentrerad kycklingfond
½ dl varm grädde
salt och peppar
Skysås
Sila stekskyn som blev av köttet, red av med lite maizena och en klick smör. Är den väldigt kraftig i smaken så kan det behövas en skvätt vatten :).
Rädisorna
1 ask med rädisor
salt
Tryffelskum finns det redan recept på här:)
Gör så här
Putsa till köttet och lägg i en ugnsfast form, hacka chili, vitlök och timjan och gnugga in köttet ordentligt.
Salta och peppra rejält.
Häll över vinet och lägg även dit fond kapslarna. Stoppa in i ugn på 150 g tills köttet når en innertemperatur på 58 grader. Låt köttet vila och ös lite då och då.Skär det sedan i skivor. Ta till vara på all det gotta som är kvar i formen, för det är det som ska bli skysåsen.
Glaseraderotfrukterna
Skala och skär alla rotfrukter i fina tärningar,och koka i saltat vatten,se till så att dom inte blir för mjuka bara:)
Häll av vattnet och låt dom ånga ett tag.Smält rejält med smör i en stekpanna och tillsätt sockret,när det börjar mörkna så tillsätt rotfrukterna och vänd runt några gånger.
Sötpotatispure
Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar,koka riktigt mjuk i vatten och fonden.Häll av och tillsätt smör och grädde och mixa till en slät pure. Smaka av med salt och peppar.
Rädisorna
Koka i lättsaltat vatten i ca 1 min, häll i durkslag och spola sedan i kall vatten.
Dessert
Chokladkaka med lättvispad grädde, rårörda hallon och mini maränger
Chokladkakan finns det redan recept på här.
Rårörda hallon
500 g hallon
saft från 1/2 lime
råsocker
Blanda ihop hallon och lime, smaka av med råsocker, jag vill ha dom ganska syrliga, men det där är ju en smaksak :).
Lycka till ni som kanske vill testa, Kramiz!

... och såhär kan man göra av rester! :)
emelie
ååh! allt du gör ser så himla gott ut! :)
Jenny
Snygg tröja! Maten ser jätte god ut.