Startsidan   ♡    Instagram   ♡    Facebook

Ciderkyckling med dragon och äpple!

Publicerat den  i kategori Middagstips
 
Hej igen!
Fortfarande sjukstuga här hemma,blir så trött på detta...själv har jag feber,rinnande ögon och huvudvärk from Hell ,Blääää säger jag bara,man är inte så värst bra på att ta hand om sjuka barn när man inte är pigg själv...mamma har varit här idag och roat dom små,och det var fantastiskt skönt.
Ett middagstips blir det i alla fall,för äta har vi gjort i alla fall:)
Åter igen en snabb och enkel rätt...
Ciderkyckling med dragon och äpple!
6-8 port
1 kg färsk kycklingfilé ,skuren i bitar
1 gullök ,fin hackad
olivolja
salt och peppar
3 hönsbuljongtärningar
2 dl torr äppelcider
5 dl grädde
maizena
2 svenska Ingrid-Marie äpplen,skalade och skuren i bitar
1/2 kruka färsk dragon,fin hackad
1 påse färsk bladspenat
 
Stek lök och kyckling i en varm panna tills kycklingen fått färg.Salta och peppra.
Tillsätt cider och buljongtärningar ,och låt puttra en stund,tillsätt då grädden och låt puttra i ytterligare 5 min.Red av med lite maizena.
Blanda i äpplen,bladspenat och dragon.Klart!
Servera med ris(jag kokar alltid mitt ris med en buljongtärning och lite gurkmeja för att få god smak och en härligt gul färg )

Enkel Pastagratäng!

Publicerat den  i kategori Middagstips
Hej på er!Hur har ni det så här i förkylningstider?
Här hemma ger sej inte förkylningen alls:(Börjar bli smått sliten med alla vaknätter....
Jag var in på barn med Lilly idag då hennes inhaleringar hjälper dåligt i denna förkylning ,vi fick nu lite starkare mediciner så hoppas på en bättre natt....Älskade barn❤️
 
Äta måste man göra vilket man är sjuk eller inte så tänkte dela med mej av ett riktigt enkelt och gott recept.....
 
Pastagratäng med Mozarella och Parmesan
8 port
1 pkt Gnocci(kokas enligt anvisningar på paketet)
800 g köttfärs
1 morot,fin hackad
1 rödlök,fin hackad
1 vitlöksklyfta
2 kalvbuljong tärningar
1 dl vittvin
1 passerade tomater
1/2 kruka rosmarin,fin hackad 
1/2 kruka salvia,fin hackad
går bra med torkade örter om man inte får tag på färska 
salt,peppar och en nypa socker
olivolja
2 mozarella ostar
1 dl riven parmesan
 
Koka pastan, stek morot,lök och vitlök i olja nån minut,tillsätt köttfärs och stek tills den får stek yta,salta och peppra,smula sönder buljongtärningarna och tillsätt vin ,passerade tomater och örter.
Tillsätt även lite socker och låt det puttra i ca 10 min,blanda samman gnocci och köttfärsen i en ugnsfast form och riv mozzarellan i bitar och lägg över.Avsluta med att riva över rikligt med parmesan ,skjuts in i 200 g varm ugn i ca 20 min.

Minestrone med falukorv!

Publicerat den  i kategori Middagstips
 
Dagens middagstips blir super enkel,god och värmande minestrone soppa....
6 port
1 stor morot ,hackad
1 gul lök,finhackad
1 vitlöksklyfta,riven
olivolja
3 hönsbuljong tärningar 
2 msk tomatpuré 
1 pkt passerade tomater
1 liter vatten
3 dl snäckpasta
1 halv ring falukorv ,hackad
1/2 zuccini
1 nypa socker
nångra rejäla varv med chili explosion
salt
 
Fräs morot,lök och vitlök i lite olivolja.Tillsätt tomatpure och fräs ytterligare en stund.
Tillsätt vatten ,hönsbuljong och passerade tomater,låt puttra i 5 min.
Tillsätt pastan och låt koka tills den nästan är klar,då tillsätter du zucchini och korv.Smaka av med socker ,salt och chili explosion .
Servera med ett gott bröd:)

Mera bilder - cupcakes turkost inslag

Publicerat den  i kategori Cupcakes
 
 

Vaniljcupcakes med turkost inslag

Publicerat den  i kategori Cupcakes
Detta är exakt samma recept på både cupcakes och frosting som detta. Man kan göra så otroligt mycket med samma recept, det är endast fantasin som sätter stopp :)

24 cupcakes

415 vetemjöl
2 msk maizena
1 msk bakpulver
475 g socker
225 g smör, rumstempererat
4 ägg
2½ dl mjölk
1 vaniljstång (fröna)

Fluffig frosting

200 smör
1 vaniljstång (fröna)
5 dl florsocker
200 philadelphia ost
1 msk citronsaft

Vispa smör och vaniljfrön fluffigt, tillsätt florsocker och philadelphia ost och vispa en stund till. Färga din frosting i valfri färg. 

Värm ugnen till 175 grader, sikta mjöl, maizena och bakpulver i en skål. Tillsätt socker och blanda. Tillsätt smör, blanda tills smöret smular sig. Tillsätt ett ägg i taget medans du fortsätter att blanda. Tillsätt mjölken och vaniljfrön, blanda allt väl. 

Fyll i cupcakesformar och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min, låt svalna och dekorera med den fluffiga frostingen. 

Receptet kommer från Manuelas bok Just Sweet.

 

Hel grillad majskyckling

Publicerat den  i kategori Middagstips
 
 
Godmorgon på er!
Hoppas att ni har det bra .Här är det sjukstuga så set sjunger om det....Igen!Det verkar bara gå runt för dom 2 små.Hoppas verkligen på bättring snart....
Roger och Alva har farit till Umeå på handboll och själv ska jag försöka att slutföra semlorna jag bakade igår:)Hoppas kunna visa er resultatet senare....
Nu har Lilly slocknat i vagnen så jag tänkte dela med mej av ett smarrigt middagstips!
Denna gång fick jag tag på den bästa kycklingen på Coop Konsum,jätte fin majskyckling och det blev så gott.
Hel grillad majskyckling med dragon smör
( Jag gjorde 2 kycklingar ,gör du bara 1 så minska receptet)
2 hela majskycklingar
ca 300 g smör
rivet skal av en citron
1 kruka färsk dragon,finhackad
2 vitlöksklyftor,fin rivna
chili explosion
flingsalt
 
blanda samman alla ingredienser till kryddsmöret.Lägg kycklingen i en ugnsfast form och peta försiktigt in smöret under skinnet,både vid bröstfileerna och låren,klappa in resterande smör uppe på .
Stoppa in i 200 g varm ugn tills kycklingen får en innertemperatur på 80 g,kolla vid benet,super saftigt och god kyckling,så prova gärna denna
Kram på er!
 

Vaniljtårta med vispad smörkräm

Publicerat den  i kategori Bakat
5 stora äggvitor
3/4 dl mjölk
350 g socker
290 g vetemjöl
2 msk maizena
2 tsk bakpulver
1 vaniljstång (fröna)
175 g smör i små bitar, rumstempererat

Vispad smörkräm

350 g rumstempererat smör (smöret måste vara helt mjukt)
5 dl florsocker
3 mkt mjölk
2 vaniljstänger (fröna)

Lägg i smöret i en skål och vispa det mjukt och fluffigt. Tillsätt resten av ingridienserna och vispa vidare i ca 8 minuter. På så sätt blir smörkrämen fluffig och god.


Värm ugnen till 175 grader, använd 2 formar, 20 i diameter. Om du använder större formar blir tårtorna lägre. Rör ihop äggvitor, mjölk, vaniljfrön och socker i en skål. Ställ åt sidan så länge.

Sikta ner vetemjöl, maizena, och bakpulver i en hushållsassistent. Blanda i ca 60 sekunder. Tillsätt smörtärningarna, ägg, -och socker blandning. Kör på medelhastighet i omgångar.
Bred ut blandningen i 2 tårtformar, grädda i 25 - 35 minuter. Låt bottnarna svalna helt. Dela varje botten i 2 delar och bred den vispade smörkrämen mellan varje lager. Bred avslutningsvis kräm över hela tårtan. Garnera efter önskemål.

 


Min nya hjälpreda

Publicerat den  i kategori Vardagslyx
När Julia fyllde 16 år förra veckan så var hennes present att shoppa i Birsta men det blev visst även lite shopping till lilla mamma. Jag har tänkt så länge köpa en Kitchen aid, men alltid varit för snål eftersom jag redan har en Ankarsrum. Dock när jag var in på Cervera så var det världens sötaste butiksbiträde som erbjöd mig att köpa en Electrolux för kampanjpriset som de hade haft innan jul, vilket var ett mycket trevlig pris! Så då slog jag till :).

Har hunnit testat den flera gånger och den är hur bra som helst, jag är så himla glad att jag äntligen fick fingrarna ur och köpte en riktig hushållssistent :)

Visst är den för fin!

 

Kinesisk Biff med broccoli ,chili och sesamfrön

Publicerat den  i kategori Middagstips
 
Perfekt snabb och enkel vardagsrätt som passar både stor och liten:)
4 port
400 g biff eller fläskkött 
olja till stekning
250g broccoli skuren i buketter
1/2 gullök skivad
2 vitlöksklyftor tunt skivade 
50 g böngroddar
1/2 röd chili
1/2 grön chili
4 rädisor tunt skivade
1 morot tunt hyvlad på längden
4 st isbergsblad till servering
1 msk rostade sesamfrön
färsk koriander
sås
1 dl hoisinsås
2 msk kinesisk soja
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
Gör så här:
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen.Lägg isberg,den hyvlade moroten och dom skivade rädisorna i iskallt vatten.
Stek köttet på hög värme i ca 1 min.Häll på såsen och låt koka ihop ytterligare någon minut.
Ställ åt sidan.
Stek broccoli,lök,vitlök och chili snabbt i het panna och smaka av med salt och peppar(ev lite honung)
Lägg salladsblad i botten på varje tallrik,lägg på grönsaker ,kött och toppa med morot ,rädisa och sesamfrön.Avsluta med att ringla över såsen och färsk koriander.
Servera med pasta ,ris eller nudlar
Smaklig Måltid!❤️
 
 

Inspiration

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Häromdagen var jag så jäkla less på mitt kök, jag hade plockat bort allt rosa och börjat tagit in koppar detaljer istället, vilket jag tyckte var skitsnyggt.... några dagar i alla fall.. !!

Sedan saknade jag mina rosa prylar så då var det bara att plocka ner dem från vinden igen, hehe! Då blev det genast roligare att hålla på med mat, städ och disk igen. Behövde även nya gardiner kom jag på, så for upp på Kläddax och fann både nya gardiner, lite ljuslyktor och en ljusstake som jag dregglat över länge, så nu är köket riktigt fint igen :).

 

Mera bilder - cupcakes fluffig frosting

Publicerat den  i kategori Cupcakes
 

Vaniljcupcakes med fluffig frosting

Publicerat den  i kategori Cupcakes
24 cupcakes

415 vetemjöl
2 msk maizena
1 msk bakpulver
475 g socker
225 g smör, rumstempererat
4 ägg
2½ dl mjölk
1 vaniljstång (fröna)

Fluffig frosting

200 smör
1 vaniljstång (fröna)
5 dl florsocker
200 philadelphia ost
1 msk citronsaft

Vispa smör och vaniljfrön fluffigt, tillsätt florsocker och philadelphia ost och vispa en stund till. Färga din frosting i valfri färg. 

Värm ugnen till 175 grader, sikta mjöl, maizena och bakpulver i en skål. Tillsätt socker och blanda. Tillsätt smör, blanda tills smöret smular sig. Tillsätt ett ägg i taget medans du fortsätter att blanda. Tillsätt mjölken och vaniljfrön, blanda allt väl. 

Fyll i cupcakesformar och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min, låt svalna och dekorera med den fluffiga frostingen. 

Receptet kommer från Manuelas bok Just Sweet.

 

Fiskgratäng

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej!
Här kommer nu det utlovade receptet på Markus Aulays super goda fiskgratäng, den blev en riktig succé här hemma ;) Såhar ni fisk vägrande barn så måste ni bara testa denna :)
 
Fiskgratäng med dragon, curry och tomat

4 port
400-600g vit fiskfilé (jag använde mej av torskfilé)
25 g smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning 
1 tsk curry
1/2 pressad citron
salt och svartpeppar
hackad dragon
1 tomat, skivad
 
Smält smör i en kastrull. Lägg i mjöl och fräs någon minut under omrörning.
Häll i mjölken under vispning så det inte blir några klumpar.Tillsätt grädde, buljongtärning, curry och sjud i 5 min.
Smaka av med salt, peppar, citronsaft och dragon.
Lägg fisken i ugnsfast form och salta och peppra. Lägg på tomat och häll över såsen.
Gratinera i ugn på 200g i ca 25 minuter. Servera med ris eller potatis och en god sallad.
 
 

❤️ Elly & Lilly ❤️

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Mina älskade bustroll och jag har varit lediga idag och bara myst. Fantastiskt skönt!
Babbi har som sagt varit här idag, så nu är det lite nya fina kort tagna :) Här får ni se några av dom....

 

Bloggtorkan är över!

Publicerat den  i kategori Bakat
Idag har Babbi och jag ändrat om i bloggen så jag ska få upp inspirationen att börja blogga igen! Jag har jätte mycket ideer som jag hoppas kunna visa :). Här är en chocklad tårta som jag har använt från Linda Lomelinos via recept.nu, hade tyvärr fel formar och för lite material hemma för att göra en riktigt snygg tårta, men den blev jättegod ändå!

 
 
 
 
Linda Tjällberg

Hej! Jag är en 40 årig åttabarnsmamma från Norrland, som älskar att baka, och då allra mest ljuvliga små rosa bakverk. Min passion för mat och bak fick mig att söka till Sveriges Mästerkock 2011, och här i bloggen finns min resa i programmet, samt min vardag med min make och mina åtta döttrar :) Välkommen!

Follow on Bloglovin


Nu:
Idag:
I veckan:
Totalt: