Startsidan   ♡    Instagram   ♡    Facebook

Liten Ida blir stor!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej hej!
Kikar in snabbt för att säga hej!Våran lilla Ida är på väg att flytta till Sandö i dag för att börja på Räddningsgymnasiet i morgon.Fattar inte hur det gick till,mammas lilla tjej!Seperations ångesten är ENORM,dock inte från hennes sida,VA! Hon tycker att det ska bli skönt.Hmmm vi får väl se hur det är med den saken efter några veckors städ,tvätt och matlagning,he,he!
Men hon kommer fixa det galant våran duktiga Ida!Lycka till med allt älskling!Kommer att sakna dej något enormt!
 
ja,ja till nåt helt annat så käkade vi en riktigt super smarrig middag i går:)
Lågtempad majskyckling med risotto,vitlöksfräst skogschampion och syrad sommarlök! Mumsfillibaba!
 
 
Hej på ett tag!
 

Härliga 70 tal....

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
God Lördag på er!
Hoppas att ni har ledig helg och får njuta av det vackra vädret vi har idag.Lite kallt är det allt men det gör mej ingenting.
Här står det fotbolls cup på agendan,både Alva och Agnes spelar,spännande ska det bli.Elin har också dragit i väg på fotboll till Hudiksvall,hoppas dom vinner nu,Ruif är verkligen på G igen och det är så skönt och roligt att se.
 
Efter fotbollen så blir det väl lite god mat kan jag tänka,och mys för hela slanten,det gäller att mysa av helgen nu när skolorna har börjat gör,vet inte vad vi ska äta än men blir det nåt lätt och smarrigt så kommer recept i morgon!
 
Appro på nåt helt annat så blev jag över förtjust i Pampersblöjorna vi köpte i går,det var KAKMONSTRET och hans fina vänner  i Sesam som fått agera som modeller.Underbart för en sån som mej som snöat in på 70 talet helt:)
 
 
Hade även beställt lite små saker till Elly från JOLLYROOM.SE,världens bästa sida tycker jag!
Elly fick bitringar,haklapp,silikonsked,matburk med sked och en underbar pyjamas med härliga ballonger.
 
 
Vi hörs senare!
 

Ost,vin och kex!

Publicerat den  i kategori Vardagslyx
Förra Onsdagen såg det ut så här hemma hos oss,när vi väntade gäster...Dock ser det inte ut så idag tyvärr!
 
 
Jag känner panik över att sommaren snart är slut.....
 
Jag tror att Elly håller på att få tänder!Hon dreglar,äter på allt som kommer i hennes närhet + att hon är lite varm,hon är helt slut lill gumman och sover just nu för det mesta,och när hon är vaken vill hon helst vara i mammas knä;)
 
 
 
 

Semester Lax över öppen eld

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon! Vilken härlig dag!
Tänkte tipsa er om ett underbart gott lax recept,som vi åt i stugan under semestern.Där tillagade vi våra små paket över öppen eld men det går ju givetvis lika bra på grillen eller i ugnen.Även barnen älskade denna rätt så se nu till att testa detta!Perfekt för en solig dag som denna!
Kram så länge!
8 port
8 port portions bitar lax utan skinn
1 fänkålstånd
4 sommarlökar(Både roten och blasten)
2-3 vitlöksklyftor
2 citroner
1 kruka färsk timjan
4 dl vitt vin
smör
salt och peppar
8 bitar aluminium folie
 
Gör så här:
Börja med att lägga ut aluminium bitarna på bänken och vik upp kanterna lite.Lägg på en rejäl klick smör på varje och lägg sedan laxen över.Skär fänkål i skivor ,sommar lökens rot delas på mitten,och blasten skärs i bitar,riv vitlöken och fördela sedan allt i folie paketen.Använd även dillen på fänkålen.Lägg även dit ett rejält knippe med timjan på varje.Salta och peppra rejält och pressa över saft från 1 av citronerna och tillsätt vinet.Ca 0,5 dl i varje paket.Skär till sist den andra citronen i skivor och lägg i paketen.Vik i hop alla kanter och se till att det är riktigt tätt.Nu är det bara att grilla! Över öppen eld tog det ca 10 min för laxen att bli klar!
 
 
Servera med färsk potatis och en härlig sallad och förläng sommaren!
 

Elly bara växer och växer...

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Jag och Elly har precis haft besök av Millan och prins Oliver, han är världens charmigaste kille som går i ett par skor :) Han älskar att sitta och hålla Elly i knät och han är så himla gosig och försiktig. Han kommer att bli en mycket lovande framtida barnvakt!

 
 
Vi fick även låna massor med fina kläder till Elly, hon är helt klädlös,hittar inte ett enda plagg i storlek 62-68 på vinden tror att jag någon gång sålt dessa storlekar på loppis :( Hmmm hur tänkte jag då egentligen?
Elly har redan svirat om och testat dom fina kläderna...

 
 
Inte konstigt att alla kläder blivit för småa när dagens vikt är 6 kg prick och längden 61,5 cm, det är andra bullar mot 2100 g och 45 cm längd som hon vägde när vi var i Umeå.Titta skillnaden! Mammas älskade gounge!
 
 
Ha en fortsatt bra dag! Kram!

Justin Bieber går mej på nerverna......

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Ni där ute som har döttrar i si så där "Fjortis" åldern fattar nog vad jag menar utan att gå in på närmare detaljer ;)Men till ER andra så verkar denna lilla pojkvasker satt griller i varenda tjej i lagom ålder. Han är otroligt talangfull, grym på att sjunga och söt som socker!
Men vad är det med denna kille som gör att han blir en starkare drog än amfetamin?
 
Jag har en dotter som grinar när hon hör han sjunga, sett sönder hans film fullkomligt, försvarar han in i döden om det skrivs något elak om han, som sa att hennes liv var över när den elaka mamman inte fick tag på några biljetter till Globen den 17:de April, vilket inte varkonstigt när alla biljetter var slut sålda på 18 minuter, och hela Ticnet kraschade, men säg det till en ÄKTA Bielber ni ;)

Mamma var den VÄRSTA i hela världen.....Men då släpptes även biljetterna till Oslo i samma veva och mamman med det dåliga samvetet satt uppe hela natten bara föra att komma in på sidan för att kunna köpa kl 09.00, och fatta vad som händer 09.02 kommer jag in och kan börja handla (Skulle ha 2 biljetter då kusin MY är lika galen i pojken hon) ,blir så rädd och nervös att fippla till det så jag bara vrålar efter gubben som tror att jag blivit helt tokig, he,he....
Men vet ni nu förtiden är jag världens bästa mamma för vi fick biljetter!
 
P.s har Ifs sett att marknadsvärdet för dessa platser vi fick är uppe i 10 000 kr nu,så sköter inte donnan sina kort rätt så ligger dom kanske ute till försäljning;) D.s
 

Ny blogg adress!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Som ni säkert sett så heter jag numera MAMMAS KÖK, adressen är mammaskök.com men den gamla funkar fortfarande :)
 
Elly har fått en sån härlig och gosig höstdress av sina tremänningar i Småland, hon tycker att den är sååå mysig. Tusen Tack snälla ni!
 
 
 

Skolstarten är här!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon!
Har ni det stressigt så här på förstaskoldagens morgonen? Här är det förvånands värt lugnt! Barnen kom inte i säng med nån ordning i går kväll, fast vi försökte.... Det var fjärilar i små magarna och mycket funderingar över dagen :) Kommer själv i håg så väl vad pirrigt det var efter sommarloven att få se alla igen :)
Trots detta var dom riktigt lätt väckta i morse, bara det håller i sej mer än första skoldagen, he,he.Vi har nämligen 2 av Nord Europas tröttaste tonåringar i huset ;) Det slutar till och med att Roger brukar kasta lite vatten på en av dom :)
 
Nu ska jag fixa fruktlådorna och krama barnen Hejdå!
Vi hörs senare idag Kramar
 
Agnes och Alva redo för nya äventyr :)

 
Senare idag tänker jag nog tametusan unna mej en Sushi Lunch.
Det bästa som finns! Är så glad att Lime kommit till stan :)

Mammas goskit och hunkigaste sockarna

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Hoppas att allt bara är bra med er! Här välkomnar jag vardagen med allt vad det innebär. Ska bli rigtigt skönt att få lite rutiner igen ,för i sommar har det verkligen varit si och så med den saken, om ni förstår vad jag menar ;)

Jag tror att jag har gått och lagt mej tidigast här i huset hela sommaren, ja förrutom Elly då så klart! Sen har dom sovit bort halva dagarna om det inte varit soligt då så klart :) Vissa har käkat frukost och lunch kombinerat medan vissa vaknat lagom till middagen :) Som sagt Välkommen vardag!
 
Elly växer och växer, tror hon vuxit i kapp sina jämn gamla bäbis kompisar nu, hon som var sååå mycket mindre förrut :) Se så stor hon blivit!
 
 
Sen har maken fått sej i mina ögon skit snygga sockar,ni kan ju gissa vad han tyckte?  He,he!
Men på fötterna sitter dom ;)
 
 
Ha det bra!
 

Pasta med Kyckling,Broccoli och Västerbottensost

Publicerat den  i kategori Vardagsmat
Hej på er!
Här kommer ett enkelt och supersmarrigt recept som vi käkade till middag här hemma i går....
8 port
600 gr bandspaghetti
800 gr färska kyckling fileer skurna i strimlor
1 färskt broccoli stånd skuren i små buketter
12 småa steklökar,skalade
1 ask med färska championer,skivade
3 vitlöksklyftor finhackade
1 rejäl bunt med färsk timjan
2 hönsbuljong tärningar
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 dl grädde
1-2 msk flytande honung
saft från 1 lime
färsk basilka och västerbotten ost till servering
flingsalt och chiliflakes
olivolja
 
Gör så här:
Stek lök,vitlök och championer i en rymmlig gryta.Tillsätt sedan all vätska,buljongtärningar och timjan.Låt reducera ner lite.Tillsätt sedan kycklingen och när kycklingen nästan är klar lägg i broccolin.Eftersom kycklingen är tunt strimlad så går det fort,passa så den inte bllir torr och tråkig.Smaka av med salt,chiliflakes,honung och limesaft.
Koka pastan och lägg sedan upp på fat och servera med strimlad basilka och hyvlad västerbottensost! Yummi!
 

Sköna Fredag!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Jag fullkomligt ÄLSKAR Fredagar. Tycker det är en sån skön känsla i kroppen när man vaknar på morgonen och veta att det är helg.Idag är det en extra bra Fredag tycker jag när solen skiner .Det händer mycket för Familjen Tjällberg framöver som jag tror att ni kommer att vara intresserade att läsa om, så från och med nu ska jag bli duktigare att uppdatera. Jag kan berätta mer sedan.

I helgen ska det i alla fall påbörjas en ny design till bloggen, är så GALET less på denna nu så jag känner att det är dags för lite nytt!
Ha det bra så länge.Kram!

Bjuder här ett recept på en smarrig sallad,en av mina favoriter :)

Salami sallad med matvete och brie
8port

Koka matvetet enl anvisningarna på förpackning (Jag kokar alltid mitt matvete med hönsfond, blir så smarrigt så)
När det svalnat lite så häll ut allt på ett stort fat. Arrangera salami skivor, brie, ekologiska söta små tomater, massor med färsk basilka och avsluta med att ringla över massor med balsamic, och gärna lite god olivolja. Så enkelt och gott! Servera med bröd och en kall örtig sås!

Tidningen Mama

Publicerat den  i kategori

Hej på er! Hoppas allt bara är fint med er ❤
Här är allt bara bra. Bäbis växer så det knakar, och är snällare än snäll.Go gumman våran :) Här sitter hon i stor syrrans knä och är coolaste bäbisen i stan. Idag är vi med i tidningen Mama, är så himla nöjd med reportaget, tycker att det var så himla bra skrivet :).

 

Linda Tjällberg

Hej! Jag är en 40 årig åttabarnsmamma från Norrland, som älskar att baka, och då allra mest ljuvliga små rosa bakverk. Min passion för mat och bak fick mig att söka till Sveriges Mästerkock 2011, och här i bloggen finns min resa i programmet, samt min vardag med min make och mina åtta döttrar :) Välkommen!

Follow on Bloglovin


Nu:
Idag:
I veckan:
Totalt: