Startsidan   ♡    Instagram   ♡    Facebook

Alvas CupCakes i micron....

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Hoppas att allt är bara bra med er.Här är det lite si och så. Mår verkligen skit vissa dagar...ska till Barnmorskan i morgon så får vi se vad dom hittar på.

Var i alla fall i väg på vattengympa i går som duktiga Maria höll i,och gud så skönt det var för min onda och stela kropp.Det är verkligen något jag hoppas kunna fortsätta med till BF:)

Var på stan och fikade och små mös med mina tjejer i Lördags och då köpte Alva detta Cupcakes set på Allsport.Funkade super bra och är ju toppen om dom är hemma själv och inte får använda ugnen:)Perfekt kalas present tycker jag!



Och här kommer det urgulliga resultatet som hon fixade alldelens själv min lilla bagerska;)





Passade även på att köpa Louise fina bok som nu kommit ut i handeln.Mycket smarrigt där som måste testas!



Ha det bra så länge så återkommer jag om ett litet tag med ett smarrigt och super enkelt recept på Falsk Potatisbakelse.Mums!

Rosa Fluffiga Cupcakes

Publicerat den  i kategori Cupcakes
Hej på er!
I går tog jag mej i kragen och bakade lite cupcakes till barnen:) Söker fortfarande efter det allra,allra bästa receptet,och då måste man pröva sej fram. Dessa små rosa cupcakes blev verkligen super goda,men frostingen ,typ rann av efter den spritsats på;)Den var hur tjock och fluffig som helst först,ha,ha jag höll på att skratta ihjäl mej när den bara smälte bort framför mina ögon:)

Hur som helst så kommer det inte något recept nu,men dock 2 bilder i alla fall.Håll till godo!

Kram på er och ni missar väl inte Sveriges Mästerkock ikväll;)

Franck Fischer

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Klickade hem Elly's första gosedjur från Jollyroom härom kvällen, fick den idag med posten och den är sååå söt!
Beställde även en underbar speldosa som ni ska få se senare.

Finaste goaste Julia 14 år! Grattis!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Hoppas ni mår bara fint.Här firar vi födelsedag idag.Underbart!Det är ju såå mysigt när go knopparna fyller år:)
Denna födelsedag bestod dock av bageri kakor och inte Linda kakor eftersom jag varit sjuk och legat inlagd på sjukhus:(Har som inte hunnit med mej riktigt,men det vart en underbar födelsedag ändå för finaste Julia<3
Tog kort på födelsedagsbarnet i morse under paket öppningen men lovade dyrt och heligt att inte lägga ut dom här;)Så det är väl bäst att hålla:)
Men här kommer i alla fall några bilder....Kramis på er!









Fläskkotlett med pärgratäng och dragon och vitlökssmör

Publicerat den  i kategori Kött
Hej på er!Hoppas ni haft en fin dag.Här har vi ätit och nu är det dags att fixa och dona inför skolstart i morrn.Jag som älskar lov och sovmornar med soffmys längtar redan till sportlovet:)Tur att tiden går fort.....Ja allt utom graviditets veckorna som går i extremt sakta snigelfart;)

Dagens middag idag var världens enklaste ,då energin tröt efter alla aktiviteter.Det blev fläskkotletter med potatisgratäng utan knussel,men gott blev det ändå.

8 port
8 fläskkotletter
salt och peppar
smör att steka i
kalvfond och vatten

2 kg mjöligpotatis tunt skivad
1 finhackad gullök
2 finhackade vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
smör till formen

150 g smör
3 kvistar dragon,plockade och finhackad
1-2 finrivna vitlöksklyftor
flingsalt

Gör så här:
Krydda kotletterna och stek i het panna .Lägg över i ugnsfastform.Häll över kalvfond blandat med vatten.Låt gå klart i 175 g varm ugn,det tar ca 15 min.Ös gärna under tiden.

Potatisgratäng:
Lägg alla ingredienser i en gratängform och grädda gyllene i 175 g varm ugn.

Kryddsmöret:
Blanda ihop alla ingredienser och spritsa eller rulla i önskad form.Låt stelna till lite i kylen innan servering.



Barnvagnen,skridskor och fotboll:)

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!

Vilken härlig dag det är idag.Alldelens lagom kallt och krispigt.Elin har fotbollscup i Långsele hela dagen lång så då passade vi på att åka skrillor mellan matcherna.Hur mysigt som helst,och jag måste säga att Långseles skridskobana var av utmärkt kvalitet:)

Nu är vi hemma en sväng igen för att ta reda på ett berg av rentvätt,mindre skoj men måste göras.Bak blir det oxå då Jullan fyller år på Torsdag.

Vi har ju vait och hämtat våran Emmaljunga vagn också,ett givet val för mej eftersom den är helt Svensktillverkad,den och jag ska gå och rulla många,många mil tillsammans.

Ha en fin dag.Kramis!





Torskrygg,mandelpotatispure,rödvinssky och citronglaserade smålökar och miniblomkål

Publicerat den  i kategori Vardagslyx
Godkväll i stugan! Hoppas ni ätit gott och sitter och jäser mätta och belåtna i soffan med en god kopp kaffe?Det gör nämligen vi här hemma:)Vi väntar oxå efter att efterlängtade Gladiatorerna ska börja:)

Tänkte visa er bilder på barnvagnen vi införskaffat men glömde bort att fota när det fortfarande var ljust så det får bli imorrn i stället:)

Fick en mycket trevlig liten överraskning i brevlådan i veckan.En helsida i Norrran på finaste Mästerkocks kollegan Åke.Det var på tiden tycker jag;)Mycket fint reportage och fina recept.Tack för att jag fick något att glädjas över,du är så värd detta:)

Jo just det ja....på måndag är det ju Sveriges Mästerkock,FYFAAAN vad jag längtar på ren svenska:)



....och här kommer receptet på Lördagens middag här hemma.....

Torskrygg med mandelpotatispure och rödvinsky..............

4 port
4 st torskrygg med skinnet kvar på 200 g st
smör och olja att steka i
flingsalt och vitpeppar från kvarn

800 g mandelpotatis
1 dl cremefraisch
50 g smör
saft från 1/2 citron salt och vit peppar från kvarn
1 nypa socker

1 morot
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 championer
2 msk tomatpure
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
3 msk kalvfond
5 dl röttvin
1 msk balsamico
2 tsk råsocker
smör att reda med

5-6 st blomkålsbuketter,ner plockad till små minibuketter
12 små röda steklökar skalade och kokade i 1-2 min.
1 msk smör
1 msk flytande honung
rivet skal från 1 citron
flingsalt

Skogschampioner 8 st
1 vitlöksklyfta
flingsalt och peppar från kvarn
smör att steka i

Gör så här:
Skala mandelpotatis och koka mjuk i saltat vatten.Pressa sedan genom potatis press och tillsätt smör,citronsaft och cremefraisch. Vispa till en slät och fin pure.Smaka av med socker,salt och peppar.Håll varmt.

Hacka morot,lök ,vitlök och championer.Fräs i kastrull.Tillsätt tomatpur,kalvfond,peppar och lagerblad.Fräs ytterligare ett tag.Tillsätt nu rödvinet och balsamico. och låt puttra i ca 20 min.Sila sedan av och forsätt puttra och red till sist av med en rejäl klick smör.Smaka av med socker.

Salta och peppra torskryggen.Stek i het panna med skinn sidan ned,till skinnet blir riktigt knaprigt.Lägg över i ugnsfast form och låt gå färdigt  i 150 g varm ugn tills torskens innertemperatur är 47 grader.

Smörj en ugnsfastform med smör och lägg i miniblomkålen och dom skalde smålökarna.Ringla över honung och riv över citronskal.Salta.Glasera i 225 g varm ugn tills det får färg.

Stek championerna i smör och vitlök.Smaka va med salt och peppar.



Fyllt kycklingbröst med dragon och honungsrostade rotfrukter och örtigsås

Publicerat den  i kategori Vardagslyx
Hej igen!
Kikar bara in snabbt för recept på dagens middag.Detta måste ni verkligen testa.Kycklingen blir så underbart god och saftig! Kram på er!

Fyllt kycklingbröst med dragon och honungsrostade rotfrukter och örtigsås
8 pers

8 kycklingbröst fileer
8 skivor lufttorkad skinka
8 skivor parmesanost
1 burk pesto
4 msk kycklingfond koncentrerad
2 dl vitt vin
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
8 st cocktailpinnar

1 kg fast potatis
4 stora morötter
4 stora palsternackor
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk dragon
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
Flingsalt och vitpeppar från kvarn


1/2 burk pesto
5 dl lätt cremefraisch

Gör så här:
Banka ut kycklingen mellan plastfolie tills den blir så tunn så den går att rulla hop lätt.Bred över ett tunt lager med pesto.Lägg på lufttorkade skinkan och parmesanosten.Salta och peppra och rulla sedan ihop till en tight rulle.Stoppa igenom en coktailpinne för att hålla allt på plats.
Lägg över i ugnsfast form och häll över koncentrerad kycklingfond och vittvin.Stoppa in i 150 g varm ugn och låt gå tills innertemperaturen är 70 grader.Ta ut ur ugnen och låt vila i 20 min och ös undertiden.Skär sedan kycklingrullen i skivor.

Rotfrukter:
Skär rotfrukterna och plocka bladen från dragonen.Lägg i långpanna och riv över vitlöken.Ringla över honung och olivolja,salta och peppra och blanda runt ordentligt.Skjuts in i 225 g varm ugn i ca 30 min.

Såsen:
Blanda ihop pesto och cremefraisch efter tycke och smak helt enkelt!




Pasta Frutti Di Mare

Publicerat den  i kategori Vardagsmat
Hej på er!

Gud jag tycker inte att man gör något annat än att äter och äter dessa helger:)Hinner knappt blir vardag så är det helg igen. Här hemma har barnen hunnit att vända på dygnet totalt,fördelen med det är att jag som är uppe med tuppen får en mysig långfrukost för mej själv varje morgon:)Hinner till och med morgon träningen innan dom behagar vakna här hemma:)
Men nu är det dags att vända tillbaka dygnet denna helg så inte skolstarten blir ooooooolidlig!

Här kommer ett recept på vad vi åt i går i alla fall.Ha det så bra!Kram!

Pasta frutti di mare

4 port
500 g musslor med skal
200 g skalade räkor
Valfri pasta
2 vitlöksklyftor
1 stor gullök
1 chilifrukt
3 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 msk rödvinsvinäger
3 msk koncentrerad räkfond
2 dl vatten
1 burk skalade ekologiska tomater
1/2 dl ekologisk tomatpure
2 lagerblad
2 msk råsocker
Salt och peppar från kvarn
1 kruka färsk basilka
1/2 kruka färsk bladpersilja

Gör så här:
Skölj och kontrollera alla musslor och skala räkorna.Lägg åt sidan.
Stek hackad lök,vitlök och chili i oljan utan att det tar färg.Tillsätt tomater,tomatpure,räkfond,vatten,vittvin,rödvinsvinäger,lagerblad och råsocker.
Låt puttra i ca 30 min och lägg sedan i musslorna och låt puttra i ytterligare 5min.Tillsätt räkorna och dra grytan från värmen.Smaka av med ev salt och peppar om det behövs.
Blanda med rykande het pasta och strö över rikligt med hackad basilka och persilja,och ringla tillsist över lite god olivolja!




.....och efterråt så blev det massor med färskfrukt.Mums!



Älgfärsbiffar med Trattisar och Rå rörda Lingon

Publicerat den  i kategori Vardagslyx
Godkväll i stugan! Kikar in lite snabbt för att dela med mej av dagens middag här hemma.Älgfärsbiffar först och Varm chokladbakelse efter:)Gottili Gott!

8 pers
1,5 kg älgfärs
3 finhackade schalottenlökar
1 dl ströbröd
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk koncentrerad viltfond
1 msk soja
1 msk dijonsenap med honung
1 msk sira
1 ägg
salt och svartpeppar från kvarn
smör att steka i

Trattkantarellsås:
500g trattkantareller
smör till stekning
5 dl grädde
1 msk koncentrerad viltfond
1 skvätt soja
1-2 msk konjak
1 nypa socker
salt och peppar från kvarn


Rårörda Lingon:
250 g lingon
3/4 dl strösocker

Gör så här:
Biffarna:
Blanda ströbröd med grädden och låt svälla en stund.Tillsätt dom andra ingredienserna och blanda.Rör till sist ner ägget och smaka av med salt och peppar.Forma till små biffar och stek i rikligt med smör på medium värme.

Trattkantarellsåsen:
Brynkantarellerna i smör,häll i grädden,fonden,och sojan.Låt puttra i hop på svag värme.Tillsätt konjaken och smaka av med salt och peppar och 1 nypa socker.

Rårörda Lingon:
Rör i hop lingon med socker och låt stå och dra i 1 timme.Klart!

Servera med nykokt smarrig potatis och en fräsch gurksallad.




Varm chokladbakelse med vaniljglass

8 st
3 ägg
1,5 dl socker
150 g smör
0,5 dl mjölk
1,5 dl mjöl
1 dl kakao

Gör så här:

Smörj 8 silkon formar med smält smör.
Rör i hopp ägg och socker.Smält smöret och tillsätt mjölken.Sikta mjöl och kakao över äggblandningen och tillsätt sedan smörmjölken och blanda samman.

Fyll smeten i formarna och frys.Dom ska bli riktigt frysta.Grädda sedan i 200 grader i ca 10-15 min.Man ser att dom är färdiga när dom börjar att spricka lite.

Servera varma med vaniljglass och färska bär.(Detta recept kommer från Leilas söta jul)



VaniljBryle med syrlig dekoration

Publicerat den  i kategori Högtider
Här kommer receptet på den bästa brylen av de alla.Detta recept går inte att misslyckas med och det tillhör Daniel Roos och kommer från boken En Kung I köket.

8 pers
4,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
2 vaniljstänger
1 dl socker
8 äggulor
Rå socker att bränna av med

Gör så här:
Koka upp grädde,mölk och vaniljstång.(Skrapa ur fröna men lägg även i stången).Låt svalna i kylskåp.

Rör ihop äggulor med sockret och häll den kalla gräddblandningen över äggsmeten under vispning.Sila smeten och häll den i valfri ugnsäker form.
Bakas på 95 grader i ca 1 timme.Man kan öppna och skaka lite på formen för att se om den stelnat.
Ta ut brylen och låt den svalna och ställ därefter i kylen.

Innan servering så strör du ut ett tunt lager med råsocker över brylen och bränner av med en brännare så det blir gyllenbrunt och fint.Dekorera gärna lite med färska bär.


Gott Nytt År!

Publicerat den  i kategori Högtider
Gott Nytt År på er och hoppas att ni alla hade en riktigt mysig och trevlig kväll.Vi hade en super mysig och lugn kväll här hemma,med Tessan och dotter på besök.Trevligt!

Dom 2 minsta här hemma var riktigt hostiga så det var skönt med hemma mys.Men åt gott och skålade och sköt raketer gjorde vi ju givetvis ändå,så här kommer det lite recept på vad vi stoppade i oss.Ha en fortsatt trevlig dag och kram till er alla!

Vitlöks Gratinerad Hummer med citron i Hummerjuice
8 pers

4 kokta hummrar
80 g smör
2 msk hackad dill
3 vitlöksklyftor
skal från 1 citron
1 msk citronsaft
1 tsk chiliflakes
2-3 msk ströbröd

Hummerjuice
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 dl hummerfond
2,5 dl vatten
1/2 citron,rivet skal och saft
1 tsk champagnevinäger
1 msk sirap
1 msk muscovadosocker ljust
Smör att reda av med och ev lite maizena om det behövs

Machesallad med citronette
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
salt och peppar från kvarn
100g Machesallad

Gör så här:
Hummerjuicen:Hacka schalotten och vitlök och fräs i smör i en kastrull.Häll på fonden och vatten,låt koka ihop till ca 2 dl återstår.Tillsätt nu citronskal,saft,vinäger sirap och sockret.
Sila skyn och vispa i smöret.Red ev av med lite Maizena för tjockare koncistens.Mixa skyn med mixerstav innan servering.

Hummern:
Sätt ugn på 225 g.Blanda ihop alla ingredienser till smöret utom ströbrödet.
Dela Hummrarna på längden och ta bort strängen.Knäck klorna och lägg på en plåt och fördela sedan smöret över hummrarna.Tillaga mitt i ugn i ca 15 min.

Sallad:
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och blanda med salladen.



Närproducerad Ryggbiff med Rödvinsky,Chili Bearnaise och Potatisklyftor

8 port
1,6 kg ryggbiff(denna var av super kvalitet och kom från lundgrenslantbruk.se)
4 kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor hackade
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
smör

Rödvinsky
1 morot
1 palsternacka
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
resten av rosmarin krukan
3 msk tomatpure
4 skivor rökt sidfläsk
10 vitpeppar korn
3 lagerblad
6 dl rödvin
4 dl vatten
3 msk koncentrerad kalvfond
smör att reda av med
smaka av med salt och peppar och lite muscovadosocker

Chili Bean:
3 finhackade schalottenlökar
3 hackade vitlöksklyftor
1 finhackad chilifrukt
3 dragonstjälkar
3 persiljestjälkar
1 dl dragonvinäger
2 dl vatten
5 äggulor
500 g skirat smör
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dragon
Flingsalt
caynnepeppar

Ugnsrostade tomater:
beräkna 7 tomater per pers
olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
rivet skal från 1 citron
2 tsk råsocker
salt och peppar

Gör så här:
Salta och peppra köttet runt om och bryn i lite smör.Lägg över i ugnsfast form och gugga in den hackade vitlöken och rosmarinen.Stoppa in en termometer och stoppa in i 90 grader varm ugn tills köttets innertempratur är 57 grader.Det tar lite tid men är väl värt det.Låt köttet vila i minst 20 min innan du skär upp det.

Rödvinskyn:
Hacka och fräs alla grönsaker och fläsket i lite smör.Tillsätt pepparkorn,lagerblad,rosmarin och tomatpure.Låt fräsa lite till.Häll i vin,vatten och fond och lått små puttra i ca 30 min.Sila sedan av och forsätt puttra i minst 1timme till.Red av med lite smör och smaka av med salt,peppar och sockret.

Chilibean:
Fräs schalotten,vitlök och cilin i en liten kastrull.Tillsätt dragon och persilje stjälkar och vitpepparkornen.Häll i vinäger och vatten och låt reducera till lite mindre än hälften återstår.
Sila av i en skål.Vispa i äggulorna och sätt sedan skålen över vatten bad och vispa kraftigt tills det tjocknar.

Ta bort från värmen och tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle under ständig vispning.(Se till att smör och äggvispet har samma temp så skär sej inte såsen så lätt)

Tillsätt dom hackade örterna och smaka av med salt och cayenne peppar.

Tomaterna:
Lägg tomaterna i en ugnsfast form och blanda vitlök,citronskal,socker,salt och peppar med olivoljan och ringla över.Skjuts in i 225 grader varm ugn i ca en kvart.

Servera gärna med hemmagjord pommes.Lycka Till!




Receptet på Desserten kommer om en stund:)Kram så länge!







Linda Tjällberg

Hej! Jag är en 40 årig åttabarnsmamma från Norrland, som älskar att baka, och då allra mest ljuvliga små rosa bakverk. Min passion för mat och bak fick mig att söka till Sveriges Mästerkock 2011, och här i bloggen finns min resa i programmet, samt min vardag med min make och mina åtta döttrar :) Välkommen!

Follow on Bloglovin


Nu:
Idag:
I veckan:
Totalt: