Startsidan   ♡    Instagram   ♡    Facebook

Min födelsedag.....

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er! Hoppas ni har det bra ;) Fyllde år igår och blev så uppvaktat så :). Hade en jätte mysig dag med nära och kära. Fick så himla många fina paket så oj, oj, oj. TACK!!!

Babbi kom oxå, och hade med sej handdukar med en mycket fin text tycker jag ;). Hon är finurlig hon... Hon passade givet på att fota lite oxå, innan vi begav oss till Millan för att överraska henne, då hon snart fyller jämt. Vi hade en fantastiskt trevlig kväll, som oxå fotades och bilder från det kommer under morgondagen. Kram på er så länge!

Middag!

Publicerat den  i kategori Vardagslyx
Hej igen!
Här har dagen flytit på fint.Födelsedagskalas,tända ljus på grav,handbollsvinster och middag check!

Har varit en lugn och härlig dag,fixade på lite på morgonen och sen åt jag och äldsta dottern en super enkel men smarrig Kräft sallad. Krispsallad,gurka,körsbärstomat på kvist,rödlök,avocado och kräftstjärtar,sen ringlades bara en enkel vinägrett över.Mums!



Till middag åt vi som var hemma Baconlindad kyckling,fylld med färskost och dragon,potatis och palsternackspure,beurre blanc sås och rostade tomater.

8 port

8 kycklingfileer
1 ask färskost med smak av soltorkadetomater
4 paket bacon med extra rökig smak
1 kruka färsk dragon
Salt och peppar från kvarn
Smör att steka i

Gör så här:


Sätt ugn på 150 grader.Putsa till kycklingen och skär en ficka längs sidan.Fyll med färskosten och dragonblad.Peppra rejält,salta pytte lite då baconet är salt.

Lägg ut plastfilm på bänken och lägg baconskivor tätt ihop,lägg på kycklingen och rulla tight med hjälp av plastfilmen.Stek på hög värme tills kycklingen fått färg.Lägg över i ugnsform och stoppa in i ugen till kycklingens innertemp är 68 grader.Ta ut och låt kycklingen vila en stund innan du skär den i snygga skivor.

Potatis och palsternackspure
2 kg potatis
8 palsternackor
250 g smör
Gräddmjölk till önskad koncistens
Salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här:

Skala potatis och palsternacka och koka mjuk i lättsaltat vatten.Häll av vattnet och tillsätt smöret.Vispa slätt med elvisp.Tillsätt sedan varm gräddmjölk tills du får den koncistens du önskar.Smaka av med salt och peppar.Se till att vispa riktigt fluffigt.

Beurre Blanc sås med örter

6 skalade finhackade schalottenlökar
1 dl god kycklingbuljong
2 dl vittvin
1 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
200 g rumsvarmt smör
1/2 kruka färsk dragon
1/2 kruka persilja
Salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här:

Lägg löken i en kastrull,häll på buljong,vin,vinäger och vatten .Låt koka ihop till ca 2 dl återstår.Ta kastrullen från spisen och vispa ner smöret klickvis.Smaka av med salt och lite peppar.Sila såsen och rör sist ner hackad persilja och dragon.

Rostade tomater

Lägg tomater i en ugnsform och ringla över olivolja.Salta och peppra,och strö över strösocker.Rosta i ugn i ca 15 min på 225 grader.



Till dessert åt vi Passionsfruktscheesecake receptet kommer här....

15 digestivekex
75 smör
4 gelantinblad
2 ägg
400 g philadelphia
2 dl cremefraish
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron.Skal och saft.

Glasyr
1 gelantinblad
1 msk socker
4 msk vatten
5 passionsfrukter

Gör så här:

Krossa kex och smält smöret.Blanda ihop och tryck ut i rund form med avtagbar kant.Ställ in i kylen.
Lägg 4 gelantinblad i blöt i kallt vatten.Separera äggen.Blanda gulor,philadelphia,cremefraish,socker,vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

Vipa äggvitor till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

Värm citronjuicen och ta från plattan.Krama ur gelantinet och vispa ner i citronjuicen.Låt svalna innan den hälls ner i ostsmeten under omrörning.
Häll smeten över kakbotten och ställ i kyl i ca 2 tim.

Glasyr

Blötlägg gelantinet.Hetta upp socker och vatten i  en kastrull.Krama ur gelantinet och låt smälta i sockerlösningen.Skrapa ur passionsfrukterna i sockerlösningen och rör om.Låt svalna!

Häll sedan över kakan och låt stå i kylen i minst 2 timmar till.




Smurfigt!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon på er!
Har precis skickat i väg mannen och hälften av familjen på handboll.Hujeda mej vilka tidiga mornar det blir när det är cup!

Det går bra för Sollefteå i alla fall och det är ju TOPPEN!Duktiga ni,fortsätt så!

Ska lite senare idag iväg och uppvakta min lilla prinsälskling Oliver på hans 1:års dag,kan inte fatta att han redan blivit 1 år lillkillen;)Grattis älskade du!

Sen vill jag ju visa er min helt underbara smurfiga smurf hylla,jag är fullkomligt galen i SMURFAR,dom får mej på så bra humör,sen att dom är hela ens barndom gör ju inte saken sämre:)

Ha en fortsatt trevlig dag! Kram!

Inte Tvillingar;)

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon på er!
Gud vad skönt att det är Fredag,älskar ju Fredagar som ni vet;)Denna helg kommer att handla om Handboll,Handboll och Handboll.Det är ju Sollefteå Cup i helgen! Super skoj ska det bli och Heja Sollefteå!

Nu ska jag iväg och jobba en stund och idag är dom stora barnen hemma och får ta hand om dom små,Så skönt att det går att lösa det så ibland.

Jag gillar att bjuda på mej själv och tänkte visa er en magbild(tagen igår i vecka 13) Visste jag inte bättre skulle jag vara säker på att det var tvillingar eller till och med trillingar;)Den är jätte stor och hård:) Har ju redan varit på 2 ultraljud och farbror doktorn har sagt att det är HELT normalt att magen blir stor fort när det är 7 barnet på gång.
Skönt! Bara hoppas att det stannar av lite sen bara annars vete klåen hur detta ska sluta:)

Kram på er och ha en skön Fredag!

Mera Jul

Publicerat den  i kategori Jul
Hej igen!
Här kommer mitt första julrecept här i bloggen. Underbart tycker jag! Och fler kommer det att bli.......

Jo just ja, BABBI var ju ikväll och fotade så nu får ni njuta av fina bilder :).
Vi spånade även på en ny header, som vi ska försöka få till till veckan ;).

Kram på er!

Red Velvet Cupcakes med MascarponeCreamCheeseFrosting och krossade Polkagrisar

30 st
385 g mjöl
50 g maizena
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl filmjölk
2,5 dl cremefraish
225 g smör
350 g socker
1 nypa salt
1 msk vitvinsvinäger
2 stora ägg
3 msk kakao

Rödkaramellfärg

Sätt ugn på 180 grader.
Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt kakaon och karamellfärgen. Fortsätt vispa på medelfart i några min.

Blanda mjöl, maizena, salt, bakpulver och vaniljsoker. Tillsätt hälften av mjölblandningen och hälften av filen. Fortsätt vispa. Tillsätt sedan resten av mjölblandningen och filen.

Tillsätt till sist cremefraish och vitvinsvinäger och vispa på medelfart tills du får en fluffig smet.

Fyll i formar och grädda mitt i ugn i ca 25 min. Låt svalna!

Frosting

225 g rumsvarmt smör
250 g philadelphiaost
250 g mascarpone
2 tsk vaniljsocker
500-600 g florsocker

Vispa allt ihop till en fluffig konsistens, och garnera med polka strössel.

(Recept från passion4baking.se)

Drömmer om JULEN!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er igen!
Gud vad mysigt jag och tjejerna haft det på stan.Vi gick och strosade och önskade oss fina julklappar.Vi var även och åt Lunch hos Jea på Bowlingen,äter ju alldrig ute men det var så där lite höstlovsmysigt:)

Nu börjar äntligen butikerna få fram sitt julpynt,och jag bara tokmyser av att gå och kolla på allt fint:)Dessa små godingar fick dock följa med oss hem och lämna sitt förra hem Elisabeths Presentbutik:)Kunde bara inte motstå dom,visst är dom väl för söta?



Köpte även 2 inspirations böcker på Dahlbergs Bokhandel(Tack för att du gick och rotade rätt på Pernillas JUL inne på lagret)




Hur som helst så var tanken att vi skulle ta en prommis hem,men det slutade med att vi åkte buss i stället till den lillas förtjusnig.Kram på er så hörs vi snart igen!



Uppe i det blå.....

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon på er!
Vill bara börja med att säga att jag är otoligt glad och rörd för alla fina lyckönskningar jag får från er.Tack snälla rara ni! Ska försöka svara på alla mail allt eftersom,hoppas ni har lite tålamod:)

Just nu kretsar mina tankar mycket kring det här som ni kanske förstår,men ska verkligen försöka fortsätta att ge er smarriga recept ändå.Bloggen ändrar nog automatiskt lite inriktning nu,men det kommer inte bli en graviditets blogg:)Men så där lite lagom av allt tror jag bli bra:)

Nu ska jag och barnen på stan och fika och kolla julklappar så vi hörs sedan,då jag tänker baka något smarrigt:)Kram på er så länge!


Bilderna kommer från google.....

Fläskfile,vitlöksrostade rotfrukter,och gorgonzolasåsen:)

Publicerat den  i kategori Kött
Hej igen!
Här kommer receptet på dagens middag här hemma.Enkelt och gott!

8 port
3 fläskfileer
salt och svartpeppar från kvarn
smör att steka i

Idag putsade jag fläskfileen och skar den i skivor bara,vilket jag tycker är så enormt trist egentligen,men till vardagsmat fick det bli så idag:)

Rostade Rotfrukter
4 små sötpotatisar
1 påse med delikatess sparrispotatis
4 morötter
4 palsternackor
4 klyftor vitlök
1 kruka timjan
4 msk olivolja
Salt och peppar från kvarn

Sätt ugnen på 225 grader och skala och klyfta rotfrukterna.Häll allt i en långpanna och tillsätt olivolja,hackad vitlök och repad timjan.Salta och peppra och blanda runt ordentligt.Rosta i ugnen tills dom är gyllene och har mjuknat.

Gorgonzolasåsen
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk
200g gorgonzola
2 tsk strösocker
salt och vitpeppar från kvarn

Smält smör och tillsätt mjöl.Vispa ner lite gräddmjölk i taget,låt sedan sjuda på svagvärme i några minuter.Späd med lite mer mjölk om det behövs.Salta och peppra,och smaka av med socker.Smula till sist ner gorgonzolan och låt den smälta i den varma såsen.





Tjuvstart och Vintersallad.....

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!

Här är allt precis som vanligt.Njuter av barnens höstlov,slippa stressiga mornar är ju toppen.Har varit iväg och jobbat en sväng och barnen har varit med mormor.

Svängde in på ICA på väg hem för att köpa den super billiga fläskfilen som kommer bli dagens middag här hemma.( Recept och bild kommer senare),Dessutom var GLÖGGEN uppackad så en sådan följde ju givet oxå med hem.Kunde ju inte hålla mej;)Jag och små tjejerna har nu även hunnit pröva denna. Hur gott som helst!



Vill även ge ett litet tips på en smarrig och enkel sallad med vinterns smaker,och den är god till precis allt!

8 port

1 påse med vintersalladsmix (ICA)
4 Apelsiner + juicen från 1
1 Ask körsbärstomater
1 gurka
2 påsar med valnötter
1 granat äpple
1 kruka med gräslök
1 kruka bladpersilja

Vinägrett
3 msk olivolja
juicen från 1 apelsin
1 msk champagnevinäger(går med vitvinsvinäger)
1 tsk dijonsenap
1 tsk råsocker
salt och nymalen vitpeppar

Gör så här. Strö ut salladen på ett generöst fat.Klyv tomaterna,skala och skär gurkan,fileea apelsinerna och fördela allt på fatet.Krossa valnötterna grovt och strö över.Slå ur kärnorna ur granatäpplet och strö även över dessa.Hacka gräslöken och bladpersiljan grovt och avsluta med att strö över det och att ringla över vinägretten.
Klart!

Kram på er så länge så hörs vi!







Linda Tjällberg

Hej! Jag är en 40 årig åttabarnsmamma från Norrland, som älskar att baka, och då allra mest ljuvliga små rosa bakverk. Min passion för mat och bak fick mig att söka till Sveriges Mästerkock 2011, och här i bloggen finns min resa i programmet, samt min vardag med min make och mina åtta döttrar :) Välkommen!

Follow on Bloglovin


Nu:
Idag:
I veckan:
Totalt: