Startsidan   ♡    Instagram   ♡    Facebook

Middag!

Publicerat den  i kategori Vardagslyx
Hej igen!
Här har dagen flytit på fint.Födelsedagskalas,tända ljus på grav,handbollsvinster och middag check!

Har varit en lugn och härlig dag,fixade på lite på morgonen och sen åt jag och äldsta dottern en super enkel men smarrig Kräft sallad. Krispsallad,gurka,körsbärstomat på kvist,rödlök,avocado och kräftstjärtar,sen ringlades bara en enkel vinägrett över.Mums!



Till middag åt vi som var hemma Baconlindad kyckling,fylld med färskost och dragon,potatis och palsternackspure,beurre blanc sås och rostade tomater.

8 port

8 kycklingfileer
1 ask färskost med smak av soltorkadetomater
4 paket bacon med extra rökig smak
1 kruka färsk dragon
Salt och peppar från kvarn
Smör att steka i

Gör så här:


Sätt ugn på 150 grader.Putsa till kycklingen och skär en ficka längs sidan.Fyll med färskosten och dragonblad.Peppra rejält,salta pytte lite då baconet är salt.

Lägg ut plastfilm på bänken och lägg baconskivor tätt ihop,lägg på kycklingen och rulla tight med hjälp av plastfilmen.Stek på hög värme tills kycklingen fått färg.Lägg över i ugnsform och stoppa in i ugen till kycklingens innertemp är 68 grader.Ta ut och låt kycklingen vila en stund innan du skär den i snygga skivor.

Potatis och palsternackspure
2 kg potatis
8 palsternackor
250 g smör
Gräddmjölk till önskad koncistens
Salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här:

Skala potatis och palsternacka och koka mjuk i lättsaltat vatten.Häll av vattnet och tillsätt smöret.Vispa slätt med elvisp.Tillsätt sedan varm gräddmjölk tills du får den koncistens du önskar.Smaka av med salt och peppar.Se till att vispa riktigt fluffigt.

Beurre Blanc sås med örter

6 skalade finhackade schalottenlökar
1 dl god kycklingbuljong
2 dl vittvin
1 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
200 g rumsvarmt smör
1/2 kruka färsk dragon
1/2 kruka persilja
Salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här:

Lägg löken i en kastrull,häll på buljong,vin,vinäger och vatten .Låt koka ihop till ca 2 dl återstår.Ta kastrullen från spisen och vispa ner smöret klickvis.Smaka av med salt och lite peppar.Sila såsen och rör sist ner hackad persilja och dragon.

Rostade tomater

Lägg tomater i en ugnsform och ringla över olivolja.Salta och peppra,och strö över strösocker.Rosta i ugn i ca 15 min på 225 grader.



Till dessert åt vi Passionsfruktscheesecake receptet kommer här....

15 digestivekex
75 smör
4 gelantinblad
2 ägg
400 g philadelphia
2 dl cremefraish
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron.Skal och saft.

Glasyr
1 gelantinblad
1 msk socker
4 msk vatten
5 passionsfrukter

Gör så här:

Krossa kex och smält smöret.Blanda ihop och tryck ut i rund form med avtagbar kant.Ställ in i kylen.
Lägg 4 gelantinblad i blöt i kallt vatten.Separera äggen.Blanda gulor,philadelphia,cremefraish,socker,vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

Vipa äggvitor till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

Värm citronjuicen och ta från plattan.Krama ur gelantinet och vispa ner i citronjuicen.Låt svalna innan den hälls ner i ostsmeten under omrörning.
Häll smeten över kakbotten och ställ i kyl i ca 2 tim.

Glasyr

Blötlägg gelantinet.Hetta upp socker och vatten i  en kastrull.Krama ur gelantinet och låt smälta i sockerlösningen.Skrapa ur passionsfrukterna i sockerlösningen och rör om.Låt svalna!

Häll sedan över kakan och låt stå i kylen i minst 2 timmar till.




MISS ALICIA
Publicerat den 2011-11-08 klockan 16:10:42 Blogg/hemsida http://missalicia.se

Hej!



Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.



Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!



Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?



Välkommen!



Vänliga hälsningar,

www.missalicia.se



PS. Gilla vår Facebooksida för att hålla koll på nyheter och tävlingar: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

Michaela
Publicerat den 2011-11-30 klockan 18:54:48 Blogg/hemsida http://smyckenavmichaela.blogg.se/

Hej, har du recept på en god vinegrett? :)




Ditt namn*
Kom ihåg mig?

Din mail (publiceras ej)


Hemsida lr blogg


Din kommentar

Linda Tjällberg

Hej! Jag är en 40 årig åttabarnsmamma från Norrland, som älskar att baka, och då allra mest ljuvliga små rosa bakverk. Min passion för mat och bak fick mig att söka till Sveriges Mästerkock 2011, och här i bloggen finns min resa i programmet, samt min vardag med min make och mina åtta döttrar :) Välkommen!

Follow on Bloglovin


Nu:
Idag:
I veckan:
Totalt: