Påskmys på ICA Rödsta ;)
Publicerat den i kategori Uppdrag
Idag har jag varit på Ica och fått Inspirera till påskbordet ;)
Det är ju så härligt nu när våren är här, man blir ju så mycket piggare och gladare :).
Det gick väldigt bra och det är ju så kul när ni tänker fixa till det jag bjöd på idag på erat påskbord.... då känns det absolut som man lyckats :). Vill tacka alla härliga kunder och Janne och Lotta för en härlig dag, det är alltid lika trevligt hos er. Tack snälla ni!
Recepten kommer här som utlovat :). Kram på er och hoppas ni får en riktigt smarrig Påsk!!
Sötsalta Parmaspett
16 små spett
150g äkta grekisk ost
½ kg melon
ca 80g lufttorkad skinka
1 dl olivolja
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
1 kruka hackad basilka + 16 blad till garnering
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
16 cocktailpinnar
Skär ost och melon i kuber och trä på spettet, trä även på lufttorkad skinka. Trä sist på ett basilka blad. Ställ spettet på ett fint fat :).
Vispa ihop olja, citronsaft och citronskal. Tillsätt hackad basilka, salt och peppar. Smaka av!
Behövs det kan du ta i lite flytande honung. Ringla marinaden över dina spett,och låt marinera ett tag innan du serverar dom!
Sallad på sparris, rökt lax och räkor
6 port
250g färsk grön sparris
1 msk olivolja
500 g räkor med skal
100 g kallrökt lax i skivor
1 kruka romansallad
1 kruka dill
Pepparrotsdressing
1 dl creme fraiche
2 msk mjölk
2 msk färskriven pepparrot
1 msk pressad citron
2 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar från kvarn
Krutonger
1 Ciabattabröd
olivolja, flingsalt och 1 riven vitlöksklyfta.
Förväll sparrisen kvickt i lättsaltat vatten (max 2 min). Spola i iskallt vatten och ringla över lite olivolja.
Skala räkorna och skär laxen i mindre bitar. Blanda samman dressing och vispa till en slät dressing.
Riv salladen över ett stort fat, strö över räkor och lax. Ringla över dressingen. Stek krutongerna i het panna med olivolja, flingsalt och riven vitlök, strö även över krutongerna på salladen. Hacka dillen och garnera !
Det är även fint att tunn hyvla lite härliga rädisor över ;).
Det är ju så härligt nu när våren är här, man blir ju så mycket piggare och gladare :).
Det gick väldigt bra och det är ju så kul när ni tänker fixa till det jag bjöd på idag på erat påskbord.... då känns det absolut som man lyckats :). Vill tacka alla härliga kunder och Janne och Lotta för en härlig dag, det är alltid lika trevligt hos er. Tack snälla ni!
Recepten kommer här som utlovat :). Kram på er och hoppas ni får en riktigt smarrig Påsk!!
Sötsalta Parmaspett
16 små spett
150g äkta grekisk ost
½ kg melon
ca 80g lufttorkad skinka
1 dl olivolja
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
1 kruka hackad basilka + 16 blad till garnering
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
16 cocktailpinnar
Skär ost och melon i kuber och trä på spettet, trä även på lufttorkad skinka. Trä sist på ett basilka blad. Ställ spettet på ett fint fat :).
Vispa ihop olja, citronsaft och citronskal. Tillsätt hackad basilka, salt och peppar. Smaka av!
Behövs det kan du ta i lite flytande honung. Ringla marinaden över dina spett,och låt marinera ett tag innan du serverar dom!
Sallad på sparris, rökt lax och räkor
6 port
250g färsk grön sparris
1 msk olivolja
500 g räkor med skal
100 g kallrökt lax i skivor
1 kruka romansallad
1 kruka dill
Pepparrotsdressing
1 dl creme fraiche
2 msk mjölk
2 msk färskriven pepparrot
1 msk pressad citron
2 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar från kvarn
Krutonger
1 Ciabattabröd
olivolja, flingsalt och 1 riven vitlöksklyfta.
Förväll sparrisen kvickt i lättsaltat vatten (max 2 min). Spola i iskallt vatten och ringla över lite olivolja.
Skala räkorna och skär laxen i mindre bitar. Blanda samman dressing och vispa till en slät dressing.
Riv salladen över ett stort fat, strö över räkor och lax. Ringla över dressingen. Stek krutongerna i het panna med olivolja, flingsalt och riven vitlök, strö även över krutongerna på salladen. Hacka dillen och garnera !
Det är även fint att tunn hyvla lite härliga rädisor över ;).