Pasta Carbonara
Publicerat den i kategori Vardagsmat
Hej igen!
Här kommer dagens middag ,snabbt och gott och en pasta favvo här hemma.Ska även kicka igång en liten surdeg för ett matjobb jag har här framöver:)Skoj,skoj!
Pasta carbonara
8 pers
500 g pasta som kokas enl anvisningar på paketet.
20 skivor pancetta
olivolja
7 äggulor
3 dl grädde
3,5 dl mjölk
3 klyftor vitlök
3 dl riven färsk parmesan
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Strimla pancettan och stek riktigt knaprigt och gyllene i lite olivolja.Ställ åt sidan.
Blanda samman äggulor,grädde,mjölk,riven vitlök i en skål.Smaka av med salt och peppar.Rör ner hälften av parmesanen.Blanda äggblandningen med rykande het nykokt pasta.Rör om tills såsen börjar att kräma till sej.Häll upp på ett stort fat och strö över pancettan och resten av parmesanen.Klart!
Här kommer dagens middag ,snabbt och gott och en pasta favvo här hemma.Ska även kicka igång en liten surdeg för ett matjobb jag har här framöver:)Skoj,skoj!
Pasta carbonara
8 pers
500 g pasta som kokas enl anvisningar på paketet.
20 skivor pancetta
olivolja
7 äggulor
3 dl grädde
3,5 dl mjölk
3 klyftor vitlök
3 dl riven färsk parmesan
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Strimla pancettan och stek riktigt knaprigt och gyllene i lite olivolja.Ställ åt sidan.
Blanda samman äggulor,grädde,mjölk,riven vitlök i en skål.Smaka av med salt och peppar.Rör ner hälften av parmesanen.Blanda äggblandningen med rykande het nykokt pasta.Rör om tills såsen börjar att kräma till sej.Häll upp på ett stort fat och strö över pancettan och resten av parmesanen.Klart!
sol,shopping och lunchdate:)
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Tänk vilka fantastiska dagar det är nu.Och bara bättre och bättre blir det.Längtar efter korvgrillning på baksidan och takdropp:)
Idag tog jag en prommis ner på stan där jag mötte upp Millan för lite trevlig shopping och god lunch.Vi käkade på Thai och det är överlägset det absolut bästa lunchstället i stan tycker jag,så vi njöt i fulla drag:)
Skattis har fått hem såååå otroligt mycket snyggt så har ni inte varit där nyligen så GÖR ett besök.Ni kommer att få dåndimpen.För mej blev det lite smått och gott......
Och rosa såklart:)Har kommit hem saker i andra färger oxå för er som inte är lika galen i rosa som mej;)
Sen gick vi till Curri oxå och där blev det oxå lite små plock:)
Ha en fin dag! Kramis
Tänk vilka fantastiska dagar det är nu.Och bara bättre och bättre blir det.Längtar efter korvgrillning på baksidan och takdropp:)
Idag tog jag en prommis ner på stan där jag mötte upp Millan för lite trevlig shopping och god lunch.Vi käkade på Thai och det är överlägset det absolut bästa lunchstället i stan tycker jag,så vi njöt i fulla drag:)
Skattis har fått hem såååå otroligt mycket snyggt så har ni inte varit där nyligen så GÖR ett besök.Ni kommer att få dåndimpen.För mej blev det lite smått och gott......
Och rosa såklart:)Har kommit hem saker i andra färger oxå för er som inte är lika galen i rosa som mej;)
Sen gick vi till Curri oxå och där blev det oxå lite små plock:)
Ha en fin dag! Kramis
Romantisk kräftsallad med chili,lime och granatäpple.
Publicerat den i kategori Vardagsmat
Hej på er!
Våran Alla Hjärtan Dags middag här hemma bestod av en underbart god kräftsallad,smakerna verkligen exploderar i munnen,och jag tycker verkligen att ni måste testa detta;)Här kommer receptet....
2 portioner
1 burk kräftor i lake
1 påse med fin bladigsalladsmix
1 granatäpple
1 avocado
1 liten rödlök
körsbärstomater
gurka
1 mango
Vinägrett
3 msk rapsolja
1 msk honung
1/2 finhackad röd chili
saft och skal från 1 lime
vitpeppar från kvarn
1 nypa salt
1/2 kuka hackad färsk koriander
Gör så här:
Hacka alla grönsaker i valfri form och arrangera fint i tallrik.Strö över kräftstjärtarna och blanda samman alla ingredienser till vinägretten och ringla över.Strö över några fina koriander blad och avsluta med lilla limeklyftan;)
Servera gärna ett varmt och härligt vitlöksbröd till!
Våran Alla Hjärtan Dags middag här hemma bestod av en underbart god kräftsallad,smakerna verkligen exploderar i munnen,och jag tycker verkligen att ni måste testa detta;)Här kommer receptet....
2 portioner
1 burk kräftor i lake
1 påse med fin bladigsalladsmix
1 granatäpple
1 avocado
1 liten rödlök
körsbärstomater
gurka
1 mango
Vinägrett
3 msk rapsolja
1 msk honung
1/2 finhackad röd chili
saft och skal från 1 lime
vitpeppar från kvarn
1 nypa salt
1/2 kuka hackad färsk koriander
Gör så här:
Hacka alla grönsaker i valfri form och arrangera fint i tallrik.Strö över kräftstjärtarna och blanda samman alla ingredienser till vinägretten och ringla över.Strö över några fina koriander blad och avsluta med lilla limeklyftan;)
Servera gärna ett varmt och härligt vitlöksbröd till!
Trevlig Alla hjärtansdag på er!
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej svejs!
Hoppas att ni har det bra en dag som denna.Här är det fortfarande vab som gäller:)Inget allvarligt dock utan tror mest att det var vila som behövdes,så vi får mysa ner oss i soffan en dag till helt enkelt.
Alla hjärtansdag är det oxå.....tänker på alla hjärtbarn:)och sprider lite extra kärlek i dag.Att köpmännen har hittat på att vi ska shoppa ihjäl oss på choklad och blommor är inget för mej.Sen att blommpriserna dubblas en dag som denna är ju rent patetiskt:)Jag blir lika glad för blommor imorrn eller nästa dag som just idag:)
Men lite extra gosiga barn och en fin teckning skulle värma i mammahjärtat:)
I går åt vi tunnbrödrulle här hemma med världens goaste mos och smarrig sibylla korv.Helt klart värt pengen dom kostar när dom ska avnjutas på detta vis:)
Hoppas att ni har det bra en dag som denna.Här är det fortfarande vab som gäller:)Inget allvarligt dock utan tror mest att det var vila som behövdes,så vi får mysa ner oss i soffan en dag till helt enkelt.
Alla hjärtansdag är det oxå.....tänker på alla hjärtbarn:)och sprider lite extra kärlek i dag.Att köpmännen har hittat på att vi ska shoppa ihjäl oss på choklad och blommor är inget för mej.Sen att blommpriserna dubblas en dag som denna är ju rent patetiskt:)Jag blir lika glad för blommor imorrn eller nästa dag som just idag:)
Men lite extra gosiga barn och en fin teckning skulle värma i mammahjärtat:)
I går åt vi tunnbrödrulle här hemma med världens goaste mos och smarrig sibylla korv.Helt klart värt pengen dom kostar när dom ska avnjutas på detta vis:)
Per Morberg och GRYM Pasta!
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er!
Här är benen lite ömma efter all slalomåkning igår,men det var helt klart värt det.Efter slalombacken for vi och födelsedagsfikade då Boppan fyllde år.Han fick enligt mej världens bästa present,själv skulle jag bli överlycklig över denna;)
Efter kalaset så var det dags för snabb middag innan alla träningar,så det blev till att rensa lite bland rester i kylen:)Hade ju kvar av högreven som vi käkade till tacos i veckan och nu fick den sällskap av kalvfond,vitlök,dijonsenap,soja,peppar,grädde och en nypa socker,och OM ni visste hur tok gott detta blev.Det är nog det godaste jag ätit på väldigt länge:)Nu blev det ju dessutom en riktig turbo maträtt eftersom köttet fanns klart.Sånt gillas!
Här är benen lite ömma efter all slalomåkning igår,men det var helt klart värt det.Efter slalombacken for vi och födelsedagsfikade då Boppan fyllde år.Han fick enligt mej världens bästa present,själv skulle jag bli överlycklig över denna;)
Efter kalaset så var det dags för snabb middag innan alla träningar,så det blev till att rensa lite bland rester i kylen:)Hade ju kvar av högreven som vi käkade till tacos i veckan och nu fick den sällskap av kalvfond,vitlök,dijonsenap,soja,peppar,grädde och en nypa socker,och OM ni visste hur tok gott detta blev.Det är nog det godaste jag ätit på väldigt länge:)Nu blev det ju dessutom en riktig turbo maträtt eftersom köttet fanns klart.Sånt gillas!
Vilken härlig dag!
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon vänner!
Vilken fantastisk dag det är idag.Sol från blå himmel,gör att det spritter i hela kroppen:)Håller på att packa ihop lite matsäck så bär det iväg till slalombacken.Underbart!
I går for jag och barnen på Kläddax och på Butik Lillasyster,och fikade och mös och shoppade lite:)Köpte nya rosa myggar, 2 fina skålar och en rosa korg för smarrigt fikabröd på butik Lillasyster:)
Och från Kläddax blev det helt underbara äppleblomskvistar och 2 super söta ljuslyktor:)
Vilken fantastisk dag det är idag.Sol från blå himmel,gör att det spritter i hela kroppen:)Håller på att packa ihop lite matsäck så bär det iväg till slalombacken.Underbart!
I går for jag och barnen på Kläddax och på Butik Lillasyster,och fikade och mös och shoppade lite:)Köpte nya rosa myggar, 2 fina skålar och en rosa korg för smarrigt fikabröd på butik Lillasyster:)
Och från Kläddax blev det helt underbara äppleblomskvistar och 2 super söta ljuslyktor:)
Teriyakilax med risbollar och wasabicreme
Publicerat den i kategori Vardagslyx
Hej igen!
Kikar in för att ge er receptet på en supersmarrig och snällare variant på sushi:)Fick inspiration från en tidning som låg inne på bolaget;)
Det är bara jag som är galen i sushi här hemma,min man har aldrig ens smakat så då passar dena variant alldelens ypperligt eftersom laxen inte blir helt rå:)
4 pers
600 g färsk odlad lax från Norge
8 msk japansk soja
5 tsk honung
2 fin,fin hackade vitlöksklyftor
ca 15-20 tabascodroppar
olja att halstra laxen i
Riset
250 g sushiris (okokt)
2,5 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 dl vita rostade sesamfrön
Wasabicremen
2 dl cremefraish
2 tsk wasabipasta
Krispigagrönsaker i mirinvinägrett
1 förp sockerärtor tunnstrimlade
8 småa knippmorötter skuren i mindre bitar
1 msk sesamfrön
2 msk mirin
2 msk olja
1 liten skvätt sesamolja
saft från 1 lime(ta mer om det behövs mera syra)
1 nypa salt
Sötsyrlig Dipsås
2 msk japansk soja
2 msk olja
2 msk risvinäger
1 msk råsocker
saft från 1/2 lime
1 salladslök skuren i tunna skivor
1 chili skuren i tunna skivor
1 tumstor fin riven bit ingerfära
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden.Skär laxen i portionsbitar och lägg i marinaden.Låt marinera i minst i 2 timmar.
Skölj riset i kallt vatten tills det blir klart och inte grummligt.Låt riset svälla i vatten i ca 20 min.
Häll av blötläggningsvattnet och lägg riset i en kastrull och tillsätt 4 dl vatten.Koka upp och låt sjuda under lock i 10 min.Ta av från värmen och låt stå i ytterligare 10 min.
Rör ihop risvinäger och socker,rör till sockret smält och blanda sedan försiktigt i riset.Låt svalna en aning.
Gör bollar av riset och rulla sedan i dom rostade sesamfröna.Klara att serveras!
Blanda samman alla ingredienser till mirinvinägretten.Koka snabbt morötterna och kyl i isvatten.Blanda morötter,salladsärtor och vinägrett i en skål och låt stå tills det är dax att servera.
Blanda samman alla ingredienser till dippen och blanda cremfraishen med wasabin.Låt stå och dra en stund.
Ta upp laxen ur marinaden och halstra snabbt i het panna .Det räcker med 30 sek per sida,laxens kärna ska vara rå.
Servera med inlagd ingerfära och limeklyftor!
Det gick hem mycket bättre än förväntat här hemma.Den minsta åt tomt på sin tallrik:)
Kram på er!
Kikar in för att ge er receptet på en supersmarrig och snällare variant på sushi:)Fick inspiration från en tidning som låg inne på bolaget;)
Det är bara jag som är galen i sushi här hemma,min man har aldrig ens smakat så då passar dena variant alldelens ypperligt eftersom laxen inte blir helt rå:)
4 pers
600 g färsk odlad lax från Norge
8 msk japansk soja
5 tsk honung
2 fin,fin hackade vitlöksklyftor
ca 15-20 tabascodroppar
olja att halstra laxen i
Riset
250 g sushiris (okokt)
2,5 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 dl vita rostade sesamfrön
Wasabicremen
2 dl cremefraish
2 tsk wasabipasta
Krispigagrönsaker i mirinvinägrett
1 förp sockerärtor tunnstrimlade
8 småa knippmorötter skuren i mindre bitar
1 msk sesamfrön
2 msk mirin
2 msk olja
1 liten skvätt sesamolja
saft från 1 lime(ta mer om det behövs mera syra)
1 nypa salt
Sötsyrlig Dipsås
2 msk japansk soja
2 msk olja
2 msk risvinäger
1 msk råsocker
saft från 1/2 lime
1 salladslök skuren i tunna skivor
1 chili skuren i tunna skivor
1 tumstor fin riven bit ingerfära
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden.Skär laxen i portionsbitar och lägg i marinaden.Låt marinera i minst i 2 timmar.
Skölj riset i kallt vatten tills det blir klart och inte grummligt.Låt riset svälla i vatten i ca 20 min.
Häll av blötläggningsvattnet och lägg riset i en kastrull och tillsätt 4 dl vatten.Koka upp och låt sjuda under lock i 10 min.Ta av från värmen och låt stå i ytterligare 10 min.
Rör ihop risvinäger och socker,rör till sockret smält och blanda sedan försiktigt i riset.Låt svalna en aning.
Gör bollar av riset och rulla sedan i dom rostade sesamfröna.Klara att serveras!
Blanda samman alla ingredienser till mirinvinägretten.Koka snabbt morötterna och kyl i isvatten.Blanda morötter,salladsärtor och vinägrett i en skål och låt stå tills det är dax att servera.
Blanda samman alla ingredienser till dippen och blanda cremfraishen med wasabin.Låt stå och dra en stund.
Ta upp laxen ur marinaden och halstra snabbt i het panna .Det räcker med 30 sek per sida,laxens kärna ska vara rå.
Servera med inlagd ingerfära och limeklyftor!
Det gick hem mycket bättre än förväntat här hemma.Den minsta åt tomt på sin tallrik:)
Kram på er!
Högrev i Tacos
Publicerat den i kategori Vardagslyx
Godmorgon på er alla!
Vilken underbar dag.Inte ett enda måste,eller en enda handbolls match ska ses denna dag,och det känns mycket,mycket SKÖNT då det har varit lite mycket ett tag:)
Här blir det till att mysa hela dagen lång,hoppas på att hinna baka något när jag har enorm bakabstinens idag.Först blir det givet slalombacken men efter det kanske;)
Här kommer ett smarrigt och lite lyxigare tacostips för den som ska vara hemma idag och kan ha en kastrull på puttring i en så där 4 timmar.Men OJ så det är värt det.Så testa nu gärna detta och ha en härlig Lördag!
Kramen
Högreven
8-10 port
2kg högrev
2 morötter skuren i bitar
1 palsternacka skuren i bitar
6 vitlöksklyftor i skivor
2 delade gullökar
1 hackad röd chili
4 msk olivolja att fräsa grönsakerna i
1/2 flaska porter
1/2 flaska oxfond
4 msk soja
2 msk spiskummin
2 lagerblad
1 rejälbunt färsk timjan
salt att smaka av med
vatten
Gör så här:
Börja med att fräsa alla grönsaker och kryddor i oljan.Lägg sedan ner köttet och tillsätt öl,fond,soja och vatten så det nästan täcker.Låt koka upp och låt sedan stå och puttra på låg värme i 3-4 timmar.
Låt svalna lite så att du kan hålla i köttet.Riv i fina strimlor och servera i mjuka tortillabröd med favorit tillbehören.Tzatsiki och lite sweeatchilisås är dock ett måste tycker jag:)
Mumsfilibabba säger jag bara!
Vilken underbar dag.Inte ett enda måste,eller en enda handbolls match ska ses denna dag,och det känns mycket,mycket SKÖNT då det har varit lite mycket ett tag:)
Här blir det till att mysa hela dagen lång,hoppas på att hinna baka något när jag har enorm bakabstinens idag.Först blir det givet slalombacken men efter det kanske;)
Här kommer ett smarrigt och lite lyxigare tacostips för den som ska vara hemma idag och kan ha en kastrull på puttring i en så där 4 timmar.Men OJ så det är värt det.Så testa nu gärna detta och ha en härlig Lördag!
Kramen
Högreven
8-10 port
2kg högrev
2 morötter skuren i bitar
1 palsternacka skuren i bitar
6 vitlöksklyftor i skivor
2 delade gullökar
1 hackad röd chili
4 msk olivolja att fräsa grönsakerna i
1/2 flaska porter
1/2 flaska oxfond
4 msk soja
2 msk spiskummin
2 lagerblad
1 rejälbunt färsk timjan
salt att smaka av med
vatten
Gör så här:
Börja med att fräsa alla grönsaker och kryddor i oljan.Lägg sedan ner köttet och tillsätt öl,fond,soja och vatten så det nästan täcker.Låt koka upp och låt sedan stå och puttra på låg värme i 3-4 timmar.
Låt svalna lite så att du kan hålla i köttet.Riv i fina strimlor och servera i mjuka tortillabröd med favorit tillbehören.Tzatsiki och lite sweeatchilisås är dock ett måste tycker jag:)
Mumsfilibabba säger jag bara!
Världens godaste Bulgur helt enkelt!
Publicerat den i kategori Vardagsmat
Hej på er!
Tänkte börja denna dag med att bjuda på ett recept på bulgur,som har fått många ICKE ätande bulgur människor att faktiskt tycka att det var riktigt gott;)Bland dessa ingår min man som bara för ett tag sen tyckte att denna typ av käk inte var något för en riktig karl;)
Men som sagt han är nu omvänd,och här kommer receptet
Bulgur med sting
8 port
4,5 dl bulgur
2 hönsbuljongtärningar
1 msk gurkmeja
1 nypa salt
1 msk olivolja
färsk mynta
färsk bladpersilja
4 salladslökar skuren i sneda skivor
saft och skal från 1 citron
1 finhackad röd chili
250 g fetaost att smula över
Ev lite chil pulver att strö över innan servering
Gör så här:
Koka upp 7,5 dl vatten med buljongtärningar,salt och gurkmejan.Tillsätt bulgur när det kokar och låt koka under lock i 8 min.
Ta av och häll upp på ett stort fat,ringla över olivolja och rör runt lite med en gaffel.Riv citronskal över och pressa ur saften.Strö över chilin,hackade örter och salladslöken och rör runt lite igen.Smula till sist över fetan och avsluta med lite chilipulver och färska örter.
Tänkte börja denna dag med att bjuda på ett recept på bulgur,som har fått många ICKE ätande bulgur människor att faktiskt tycka att det var riktigt gott;)Bland dessa ingår min man som bara för ett tag sen tyckte att denna typ av käk inte var något för en riktig karl;)
Men som sagt han är nu omvänd,och här kommer receptet
Bulgur med sting
8 port
4,5 dl bulgur
2 hönsbuljongtärningar
1 msk gurkmeja
1 nypa salt
1 msk olivolja
färsk mynta
färsk bladpersilja
4 salladslökar skuren i sneda skivor
saft och skal från 1 citron
1 finhackad röd chili
250 g fetaost att smula över
Ev lite chil pulver att strö över innan servering
Gör så här:
Koka upp 7,5 dl vatten med buljongtärningar,salt och gurkmejan.Tillsätt bulgur när det kokar och låt koka under lock i 8 min.
Ta av och häll upp på ett stort fat,ringla över olivolja och rör runt lite med en gaffel.Riv citronskal över och pressa ur saften.Strö över chilin,hackade örter och salladslöken och rör runt lite igen.Smula till sist över fetan och avsluta med lite chilipulver och färska örter.
Maija GoKnopp 12 år!
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er vänner!
Längesedan nu,men nu har lite av min blogglust kommit tillbaka:)Har mycket att visa er,så det är väl bara att sätta igång:)Börjar med lite bilder från min älsklings Maijas 12 årsdag:)
Ha det gott!Kramen
Längesedan nu,men nu har lite av min blogglust kommit tillbaka:)Har mycket att visa er,så det är väl bara att sätta igång:)Börjar med lite bilder från min älsklings Maijas 12 årsdag:)
Ha det gott!Kramen