Startsidan   ♡    Instagram   ♡    Facebook

Inspirationsdag på Konsum

Publicerat den  i kategori Uppdrag
Hej på er! Gud vilka härliga dagar det har varit nu, med sol, värme och mysiga påsklovs lediga barn ;).
Idag for halva familjen i väg till Norge på Handbolls cup heeeela helgen, mindre kul för mej som saknar dom redan, det är tur att 3 av grynen är kvar hemma hos mammi ;).

Själv så har jag varit på konsum och tipsat om lite sallader som man kan ha till alla mysiga grill kvällar som vi nu har framför oss,det var verkligen jätte trevligt idag, många härliga kunder, ni är så himla go och intresserad av det jag gör, tro tusan att jag älskar det jag gör, det är ju tack vare er ;).
Vill tacka er med hela mitt hjärta för idag ;).

Här kommer recepten i alla fall,o ch precis som jag sa idag så behöver man inte följa dom slaviskt, utan gör lite som ni själv känner för, då blir det allra bäst ;).
Tusen kramar till er alla!

Sommrig melon sallad

10 pers
½ Vattenmelon
½ Galiamelon
½ Honungsmelon
1 liter jordgubbar
300 g Italiensk lufttorkad salami
2 pkt fetaost
2 krukor med krisp sallad
1 kruka basika
1 kruka mynta
1 dl olivolja
1 msk honung
pressad saft från 1/2 citron
salt och peppar från kvarn

Gör så här

Riv salladen i bitar och strö ut på ett stort fat. Skär melon och jordgubbar i bitar och lägg på salladen, smula feta osten smått över och riv till sist salamin i bitar och lägg dit.

Hacka basilkan fint och blanda med olivolja ,citron saft och honung. Smaka av med salt och peppar, ringla över salladen. Hacka lite mynta och strö över som kronan på verket ;). Enkelt gott och super smarrigt!

Haloumi och citrus sallad

10 pers
500g valfri pasta
2 pkt haloumi ost
1 påse ruccola
5 persikor eller nektariner
5 apelsiner
50 g mandelspån
3 msk valfri pesto
1 msk hallon balsimico
1 msk olivolja
salt och peppar från kvarn

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, se till att den är riktigt al dente. Spola i kallt vatten och blanda sedan med peston. Lägg pastan på ett stort härligt fat, blanda ner ruccola, persikor skuren i bitar och apelsin skuren i skivor.

Grilla haloumin på grill eller i grillpanna, och lägg dit.
Rosta mandelspån i en riktigt het torr panna och strö sedan över.
Ringla över lite olivolja och hallon balsimico, smaka av med salt och peppar. Klart!



Denna sallad är grymt god till grillad fläskfile, grilla den hel, skär i tunna skivor och lägg även den på fatet, hela middagen på ett stort härligt fat. Ät och njut och du hinner umgås med dina gäster ;).
Lycka till kära ni!

Påsklov

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Nu blir det inte så mycket skrivet i bloggen pga barnen har påsklov, har fullt upp från morgon till kväll med huset full av härliga ungar! Till veckan kommer det dock bli bättre när vardagen är tillbaka :). Här kommer lite bilder på påsklovs fika :).

Hipp, hipp, hurra!!! Världens bästa ALVA fyller 8 år idag!!!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
För 8 år sedan så kom den femte flickan till familjen. Efterlängtad och älskad som bara den, tittade hon ut, med små plirande ögon, rosiga kinder och en helt underbar tuppkam ;).

Vi skämtar ofta om denna tuppkam, eftersom det var HELT omöjligt att kamma ner den :).
Så jag kan säga att hon hade tuppkams frisyr ett bra tag :).

Åren har fullkomligt flygit iväg och idag fyller mammas och pappas prinsessa Alva 8 år, och jag är tydligen 8 år äldre (hur det nu gick till) och det har vi firat dagen lång, med paket och mys och fika så klart!





Här kommer lite bilder från fikat, och även på en av favvo presenterna, ett par alldelens egna ROSA Converse ;).
Kram på er, nu ska jag fortsätta mysa med min stora tjej :))

Premiär för vinter trötta Grillen!!!!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Ja,idag var det dags då,att plocka fram grillen(Hade glömt bort hur liten och eländig den var).....Fantastiskt väder och Ledig första dagen på mycket mycket länge.....Helt underbart:)

Har bakat hela dagen lång eftersom vi har en ljuvlig liten 8-åring som har födelsedag på Söndag,och samtidigt som det så fixades smått och gott till Grillningen:)

Vi grillade entrecote och härliga grönsaksspett och till det så gjorde jag bakpotatisstavar,rödvinsky vitlökssmör och en härlig grönsallad(Dock väldigt barn anpassad idag,med gurka och tomat i;)Det smakade riktgt gott i alla fall,och det lär inte dröja länge till nästa gång:)
Hoppas ni har en härlig Långfredag ,nu ska jag fortsätta med baket:) Kramiz på er ........













Påsk i Långsele!!!!!

Publicerat den  i kategori Uppdrag
Hej på er!! Och Glad Påsk !
Hoppas att ni fått träffa många söta påskkärringar idag ;).
Idag har jag varit på ICA Långsele och bjudit på lite smått och gott, och ni var många idag, riktigt TOK många ;). Skoj som bara den och det var tur att jag hade hjälp av sötaste och duktigaste Mathilda idag, annars hade jag nog inte hunnit få ut alla smak portioner ;).
Tack snälla du!

Ja vad bjöds det på idag då......
ICA Långsele's egen gjorda undebart goda sill... Inlagd, vitlöks och curry... Mums vad go dom var!

Skagen på Kavring A la Linda

Rökt lax med pepparrotssås och sötsalta parma spett, båda recepten finns här.
Och till det hela en liten kokt pära!

Skagen

1 påse frysta räkor med skal (ICAs egna)
1 stor burk Creme Fraish
1 dl majonäs
1 liten finhackad rödlök
saft från ½ citron
skal från 1 citron
1 kruka hackad dill
1 kruka hackad gräslök
2 msk dijon senap
Flingsalt
Rejält med peppar från kvarn
Några droppar tabasco

Och här kommer några bilder A la Babbi....




Sveriges Mästerkock

Publicerat den  i kategori Sveriges Mästerkock
Jaha, då har finalen varit då..... vet inte riktigt vad jag ska säga, Hmm svårt jag gillar verkligen tjejerna skarpt, svårt att egentligen säga vem som är mest värd att vinna då båda är fantastiskt duktig på att laga mat.

Men sen kan jag tycka att det är många frågetecken i denna tävling men det är ju ingenting tjejerna rår för utan det är ju Meter som klantat sej rejält, med mycket .... tyvärr så mycket att många tappat intresset helt för Sveriges Mästerkock, vilket är mycket synd.

Om jag fått bestämma så hade Jag, Ingrid, Åke, Pernilla eller Björn haft något med finalen att göra,och det är precis så det är i min värld och så kommer det att förbli ;). Mat handlar om kärlek och det märks här!

Men allt har inte varit fusk i denna tävling, det har hänt en del bra saker oxå, som nya fina goa vänner, fina kock kontakter, enorma matuppdrag :).

Att jag faktiskt nu kan jobba med mat på heltid, så min dröm har helt klart gått i uppfyllelse, så därför ser jag mej som den stora vinnaren!

I morgon släpps den fina Mästerkocksboken, ett måste för alla mat intresserade, där finns både recept från oss 14 finalister, juryn och annat smått och gott, och riktigt snygg är den oxå!! Kram på er!



Påskmys på ICA Rödsta ;)

Publicerat den  i kategori Uppdrag
Idag har jag varit på Ica och fått Inspirera till påskbordet ;)
Det är ju så härligt nu när våren är här, man blir ju så mycket piggare och gladare :).

Det gick väldigt bra och det är ju så kul när ni tänker fixa till det jag bjöd på idag på erat påskbord.... då känns det absolut som man lyckats :). Vill tacka alla härliga kunder och Janne och Lotta för en härlig dag, det är alltid lika trevligt hos er. Tack snälla ni!

Recepten kommer här som utlovat :). Kram på er och hoppas ni får en riktigt smarrig Påsk!!

Sötsalta Parmaspett

16 små spett

150g äkta grekisk ost
½ kg melon
ca 80g lufttorkad skinka
1 dl olivolja
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron
1 kruka hackad basilka + 16 blad till garnering
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
16 cocktailpinnar

Skär ost och melon i kuber och trä på spettet, trä även på lufttorkad skinka. Trä sist på ett basilka blad. Ställ spettet på ett fint fat :).

Vispa ihop olja, citronsaft och citronskal. Tillsätt hackad basilka, salt och peppar. Smaka av!
Behövs det kan du ta i lite flytande honung. Ringla marinaden över dina spett,och låt marinera ett tag innan du serverar dom!

Sallad på sparris, rökt lax och räkor

6 port

250g färsk grön sparris
1 msk olivolja
500 g räkor med skal
100 g kallrökt lax i skivor
1 kruka romansallad
1 kruka dill

Pepparrotsdressing

1 dl creme fraiche
2 msk mjölk
2 msk färskriven pepparrot
1 msk pressad citron
2 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar från kvarn

Krutonger

1 Ciabattabröd
olivolja, flingsalt och 1 riven vitlöksklyfta.

Förväll sparrisen kvickt i lättsaltat vatten (max 2 min). Spola i iskallt vatten och ringla över lite olivolja.
Skala räkorna och skär laxen i mindre bitar. Blanda samman dressing och vispa till en slät dressing.

Riv salladen över ett stort fat, strö över räkor och lax. Ringla över dressingen. Stek krutongerna i het panna med olivolja, flingsalt och riven vitlök, strö även över krutongerna på salladen. Hacka dillen och garnera !
Det är även fint att tunn hyvla lite härliga rädisor över ;).

Ny header

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Idag har Babbi varit här och fotat den nya headern! Visst blev den bra? :)

På väg till Blåkulla;)

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon på er!
Har precis skickat i väg minstingen till Blåkulla en liten sväng.....Mycket glad och nöjd var hon över det:)

Nu ska jag gå ut och gå en liten sväng i det härliga vår vädret och hoppas att man inte blåser bort idag:)
Sen blir det lite fotning när Babbi kommer hit....Kul,kul!!
Ha en forsatt trevlig dag! Kram L


Mysig Lördagsmiddag;)

Publicerat den  i kategori Middag för många
Hej på er alla!!
Har just skrivit ett långt och härligt inlägg om min fantastiskt trevliga Lördag,med jobb och Lördags myyys med go Tomas och finaste Kajsa.....Meeen eftersom min SKITDATOR loggade ut mitt i så försvann ju givetvis ALLT!

Så nu är jag skit pissed och orkar inte skriva om just nu,men lite bilder kommer i alla fall här,kram på er alla

Förrätt
Krämig soppa på svenska insjökräftor och ravioli med citronsauterad schalottenlök och kräftsjärtar



Varmrätt

Rosmarin och vitlöksrostad Hjort och Oxfile,med potatis och palsternacksterrin med färsktryffel,mustig rödvins och sherry sky,citronglaserade morötter och syrad smålök



Dessert

Chokladfondant med citroncurd,Italienskmarräng och hemmagjord Vaniljglass

Disco time;))

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Vill bara visa fina flätan på Maija goknopp som precis stuckit på disco,stor syrran Julia är oxå där men hann inte fotas:)Kram L


Fredagsmyyyys!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Mina tjejer älskar fredagar och fredagsmys! Det märks redan på morgonen,alla är så himla mysiga och gosiga:)
Dom slutar tidigt i skolan på fredagar,och kommer hem til mej som oftast är hemma och förbereder någon härlig fredagsmiddag:)
Men när mina tjejer själv får bestämma,så är det bästa myset tacos till middag,och grönsaker och dipp senare på kvällen:)
Jag HATAR Tacos och vill inte alls äta det som fredagsmat,men vad gör man inte för sina tjejer,dom får ju offra sej emmellanåt och äta en massa konstigheter dom oxå:)
Idag var jag en alldelens extra snäll mamma och gjorde tacos,tjejerna lyckliga,fast det visade sej att det stod även tacos på lunch menyn på skolan idag:)
Ha en forsatt trevlig fredagskväll,själv ska jag hoppa i badet och sen tooookmysa i soffan!Kram på er ALLA!

Mästerkocks middag....

Publicerat den  i kategori Vardagsmat
Hej på er! Hoppas att ni har det bara fint.Här är allt toppen,igår var jag i Härnösand och lagade mat med ett flertal andra kockar.Vi höll till på Härnösands kockgymnasium,och den fantastiskt duktiga kocken Per Johansson var där och föreläste.....Han driver en mycket omtyckt restaurang där han serverar närproducerad ooch ekologisk mat,lagad från grunden och med en massa kärlek.Hans passion för mat och närproducerat gick inte att ta  miste på.Vi hade ett fantastiskt utbud av råvaror,och all utrustning vi kan tänkas behöva.Vi blev indelad i rgrupper och sen var det bara att ta fram det kreativa och börja skapa,det blev fantastiska rätter som vi sedan dukade upp på en stor buffe som vi sedan fick avnjuta.Helt enkelt en fantastisk dag som öppnade en massa nya dörrar och skapade nya härliga kontakter:)

Idag har jag haft en dag då jag saknat mina mästerkocks vänner extra mycket(det blir så ibland;) Så idag fick det Indiska stresstestet bli inspiration till dagens middag här hemma,receptet hittar ni på Recept.nu om ni oxå blir sugen att testa....det tycker jag att ni ska göra för det var riktigt smarrigt......Kram L

Blåbärsbullar från Leilas bok....

Publicerat den  i kategori Bakat

24 bullar
3 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
1 dl vetemjöl special
2 tsk vanilj essens

Fyllning
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
2 1/ dl blåbär
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse

Gör så här:
Värm mjölken till 37 g,och häll den över jästen och rör tills den löst sej.
Tillsätt socker,salt,smör,ägg och vanilj essens.
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 60 min.
Sätt ugnen på 200g,blanda sedan smör råsocker och kanel,och rör till en krämig fyllning.
Dela degen i  delar och kavla ut dom till  rektanglar,bre på fyllningen.
Blanda ihop blåbär med majsstärkelse och florsocker och strö över degen.
Rulla till en tight rulle,och skiva den sedan i skivor,lägg i bullformar i muffinsplåt och låt jäsa ytterligare i 45-60 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.Grädda långt ner i ugnen i ca 10 min.

Söndags bak....

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er! Idag har jag och minstingen myst hela dagen lång,dom stora barnen och mannen har varit borta på handboll hela helgen,och jag har jobbat,så idag blev det stora mysdagen.......Underbar kvalitets tid:)

Vi åt låååångfrukost,gick ut på en härlig promenad,städade lite och sen kom vi på att vi ville baka,Vi bakade morotsbröd och blåbärs bullar,blev mycket uppskattat när resten av familjen kom hem:)

Här kommer i alla fall lite recept och bilder........Hoppas att ni har en skön Söndag ni oxå,kramis L

Morotsbröd
24 bullar eller 2 limpor(Jag gjorde 12 bullar och 1 limpa)

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
0,5 dl sirap
2 tsk flingsalt
1 dl havrekli
1 dl fiber havregryn
0,5 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl special

Gör så här:
smula jästen i en bunke,smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 g.Tillsätt sirapen.Häll allt över jästen och rör tills den löst sej.
Blanda salt,havrekli,havregryn och grahamsmjöl i en skål och häll det sedan i degvätskan.
Blanda ner dom rivna morötterna,tillsätt sedan vetemjöl special lite i taget tills du får en smidig deg.
Låt jäsa i 40 min,forma sedan till bullar eller limpor och låt jäsa igen i 30 min.
Grädda bullarna mitt i ugn på 200 g värme i ca 15 min,och limporna längst ner i 150 g i ca 35 min.

Härliga rökgryta!

Publicerat den  i kategori Uppdrag
I dag har jag varit på Cervera i Ö-vik och demat en rökgryta som är en ny och spännande nyhet :).
Har klurat lite fram och tillbaka på vad jag skulle tillaga....Hhmmm, kan ju inte vara för krångligt då man snabbt och smidigt ska kunna bjuda kunderna på något smarrigt att provsmaka :).

Hör man rökgryta så tänker nog dom flesta att det skall rökas kött eller fisk eller så, så därför så beslöt jag mej för att inte göra det :).
Så dagen smakportion bestod av Örtmarinerad fläskfile, chevrekräm och rökta rödbetor med olivolja, peppar och chilisalt....
Smakade riktigt gott och rödbetorna fick en härligt djup röksmak :). Lyckat drag alltså!!!

I morgon är det dags igen, samma härliga underbara butik, har absolut en ny favvo butik nu, så ni kökstokiga som ej besökt denna än kommer tro att ni hamnat i paradiset ;).

Många undrade över receptet så här kommer det, plus lite härliga bilder, eftersom nu var Babbi med i vanlig ordning, skönt tycker jag! Kram på er alla fina och trevlig fredag ;).

8 port

3 fläskfileer
2 morötter
1 hel vitlök
2 gula lökar
½ kruka timjan
½ kruka rosmarin
½ flaska kalvfond
salt och peppar
smör att steka i

Putsa fileen från hinnor och senor, krydda rejält med salt och peppar, stek gyllene i smör, lägg sedan över i ugnsfast form.

Hacka morötter och gullök i mindre bitar, klyv vitlöken på mitten, lägg allt med köttet.
Klipp av några kvistar rosmarin och timjan och lägg på köttet.

Häll över kalvfond och 1 l vatten, låt gå i 150 grader varm ugn tills köttet har en innertemperatur på 68 grader.
Låt sedan köttet gärna ligga i skyn över natten, skiva sedan tunt, tunt och servera.

Chevrekräm

5 dl turkiskyoghurt
200 g chevreost
1,5 msk honung
2 vitlöksklyftor
1 msk italiensksalladskrydda
många varv från pepparkvarn
flingsalt

Mixa chevren och yoghurten till en len kräm.T illsätt riven vitlök, honung, italiensksalladskrydda.
Smaka av med salt och peppar. Klart! :).

Rökta betor

8 rödbetor
färsk rosmarin
färsk timjan
olivolja
salt och peppar
chilisalt
råsocker

Koka betorna med salt och socker tills dom börjar mjukna. Spola i kall vattten och gnugga av skalet.
Lägg dom i rökgrytan med rökspån, timjan och rosmarin. Låt ligga i röken i ca 30 min.
Skiva sedan upp och ringla över olivolja, strö över chilisalt och peppar.

Lägg allt fint på tallrik och ringla över lite balsimico, och servera gärna med en fräsch grönsallad :).

Creative Design AB

Publicerat den  i kategori Gåvor
Flera härliga saker hemlevererat från Creative Design AB. Ska bli mycket spännande att prova att göra smarrig isglass till barnen i de fräna lila glassformarna som jag bland annat fick :).

Fick också en form att göra chocklad siffror i (den röda), ånginsatser i 2 olika storlekar (genomskinliga och gröna) att göra tex fisk och grönsaker i micro eller ugn. Allt är i silikon.

Kycklingfile med tvist av Jamie Oliver

Publicerat den  i kategori Vardagsmat
8 portioner

8 kycklingfile
3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
5 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3 msk kycklingfond
salt och peppar
curry
Jamie Olivers kryddmix (chilli rosemary and garlic herb crust)
Finns att köpa på ICA Maxi bla

Currysås

Sila av skyn som kycklingen steks i. Häll på 3 dl grädde, smaka av med mer curry, låt koka ihop till simmig koncistens, red av med majzena om det behövs.

Gör såhär

Bryn kycklingfileerna runt om i lite smör. Krydda med salt, peppar och curry. Lägg över i en ungsfast form. Skala och skär rotfrukterna i bitar, lägg runtom kycklingen. Klappa på Jamie Olivers kryddmix på kycklingen, häll på fonden och ca 5 dl vatten.

Låt gå klart i ugn tills kyckligen har en innetempratur på 65 grader.
Servera med nykokt ris (jag kokade mitt ris med kycklingbuljong och gurkmeja)

Kakburken

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
I torsdags fick jag varorna jag beställt från Kakburken, mycket trevlig sida som har det mesta jag behöver. Ser fram emot att få baka cupcake's och använda alla nya formar och härliga strössel :)

Spännande paket

Publicerat den  i kategori Gåvor
Ibland har man tur som en tokig när man helt plötsligt får ett paket med fantastiskt fina köksprylar.
Blev helt eld och lågor och vill så snabbt som det bara gå få prova att använda dem.

Företaget jag fick dem av heter Briscapo (finns även att köpa i Sollefteå på Arton99) och jag ska även åka till Örnsköldsvik (som ligger 10 mil norrom Sollefteå) fredag och lördag och dema deras rökgryta på Cervera.

Ska bli mycket intressant och spännande, längtar otroligt mycket! :)
Hoppas att vi ses där kära Örnsköldsviks bor!


Påsk cupcakes

Publicerat den  i kategori Högtider

24 st

3 ekologiska ägg
2½ dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
1 dl vita chockladknappar
1 pkt frysta hjortron (tinade)

Creme cheese frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
några droppar valfri karamell färg

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda rivet skal och saft av en citron, samt chockladknapparna och de frysta hjortronen.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3  med smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna innan du spritsar på frostingen.

Dr Oetker

Publicerat den  i kategori Gåvor
Fick ett trevligt litet paket från Dr Oetker, tack snälla ni!

Linda's läckerbit ;)

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Såg på lördagens nyhetsmorgon där Per Morberg blev intervjuad att han hade släppt sitt första magasin, smått panik får man juh när man vet att man bor i Sollefteå, hur ska jag nu få tag i denna tidning kvickt som ögat?!

Sedan kom mamma och pappa på förbi på fika då kläcker pappa ur sig - Kolla på videoteket, de har juh ett fantastiskt stort utbud på tidningar! Sagt och gjort, jag blåste ner dit och fann denna lilla juvel ;)

Väldigt mycket Per Morberg i hela tidningen vilket kanske inte alla gillar, men mig passade det som handsken!

Gästblogg by dotter Elin!

Publicerat den  i kategori En 8-barns mammas vardag
Hejsan alla glada läsare!
Jag märker att mamma inte uppdaterar så bra så jag tog beslutet att jag skulle göra något åt det.

Ni undrar säkert vad hon har för sig som inte hinner sitta här och underhålla er, men nu ska jag berätta att för det mesta så pratar hon i sin kära telelur som inte håller tyst en sekund! Hon lagar också väldigt mycket mat (såklart) som jag och resten av familjen får njuta av :)

Hehe. Ja, vad gör hon mer, hon åker runt på olika affärer och bjuder på suverän mat, (jag är själv alltid där och smakar) som jag hoppas att ni också gör! och om jag ska vara riktigt ärlig så ser jag henne inte mer än när hon har somnat i soffan efter halv 8 hos mig eller något annat matprogram som går på TV:n dygnet runt.

Okej, jag överdrev lite där, barnkanaler består nog 70% av tv-tittandet av, men resten är då Moberg hit, Tina dit, Leila dit osv.. När ska jag få tid att titta? Och när man äntligen får tid på söndagkvällen kl 8 och kolla på Stockholm- Båstad, jo vem är inte med? Per Moberg, aja, han är ju trots allt en väldigt skön snubbe och faktiskt rolig att kolla på. Nog om det!

 Det är knappt så att man kan prata med henne nu förtiden, det låter för det mesta såhär när vi ska föra en konversation:

Jag:
-Mamma, vet du vad som hände idag! Jag fick reda på att ............ osv...........

Mamma:
- (1min senare) oj, ursäkta gumman, vad sa du för nått?

Jag:
- Suck och går därifrån.

Så nu har jag gett upp att försöka prata med henne, hej, tack för maten, hejdå och godnatt räcker gott och väl! 
 
Men jag får ju trots allt hennes underbara mat och jag kan också meddela att hon hinner vara världens bästa mamma tros att hon nästan inte hinner med sig själv längre!

Imorgon kommer massor med roliga uppdateringar från mamma, och vad det handlar om får ni allt se imorgon! :)

Hoppas att mitt gästinlägg var okej, jag känner i alla fall att det är bättre än att bloggen står tom utan uppdateringar tills imorgon!

Massa kramar från Elin, eller som mamma säger, Ejjepejj!

Världens enklaste skinksås

Publicerat den  i kategori Middag för många
8-10 portioner

800 gram rökt skinka i bit
2 scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
3 msk koncentrerad kalvfond
rejäla varv på pepparkvarn

Gör såhär

Skär skinkan i fina strimlor, finhacka charlottenlöken, riv vitlöksklyftorna, bryn allt i stekpanna i en klick smör. Tillsätt därefter kalvfond och grädde. Låt koka ihop till simmig koncistens, smaka av med peppar.

Servera med valfri nykokt pasta!

Stolt och tacksam

Publicerat den  i kategori Uppdrag
Det här otroligt fina tackkortet fick jag efter kronprinsessan Victoria's middag som jag hade i februari. Nu ska det ramas och hängas upp på väggen, otroligt stolt och tacksam över det fina uppdraget och väldigt glad över att alla verkade nöjda och glada :).

Linda Tjällberg

Hej! Jag är en 40 årig åttabarnsmamma från Norrland, som älskar att baka, och då allra mest ljuvliga små rosa bakverk. Min passion för mat och bak fick mig att söka till Sveriges Mästerkock 2011, och här i bloggen finns min resa i programmet, samt min vardag med min make och mina åtta döttrar :) Välkommen!

Follow on Bloglovin


Nu:
Idag:
I veckan:
Totalt: