Tårtbotten
Publicerat den i kategori Bakat
Jag håller på att baka för fullt här hemma, dels till Ellys kommande födelsedag och dels till lite annat skoj.
Kände mej lite less på tårtbottnarna som jag alltid gör så jag googlade runt lite och hittade ett recept hos Bakverk och fikastunder som var toppen, så jag tänkte att det kanske ni också ville pröva :) Det blir en jätte saftig och hög botten som är lätt att dela i 3.
4 rumsvarma ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt tjockt och pösigt (i min köksmaskin tog det 8 min)
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål, vänd sedan ned det försiktigt i äggsmeten, gör det i omgångar för att minska risken för klumpar, jag siktar alltid ned mjölet.
Smöra en springform på 24 cm, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 175 g i ca 30-35 min. Känn med sticka den ska vara torr.
