Ciderkyckling med dragon och äpple!
Publicerat den i kategori Middagstips

Hej igen!
Fortfarande sjukstuga här hemma,blir så trött på detta...själv har jag feber,rinnande ögon och huvudvärk from Hell ,Blääää säger jag bara,man är inte så värst bra på att ta hand om sjuka barn när man inte är pigg själv...mamma har varit här idag och roat dom små,och det var fantastiskt skönt.
Ett middagstips blir det i alla fall,för äta har vi gjort i alla fall:)
Åter igen en snabb och enkel rätt...
Ciderkyckling med dragon och äpple!
6-8 port
1 kg färsk kycklingfilé ,skuren i bitar
1 gullök ,fin hackad
olivolja
salt och peppar
3 hönsbuljongtärningar
2 dl torr äppelcider
5 dl grädde
maizena
2 svenska Ingrid-Marie äpplen,skalade och skuren i bitar
1/2 kruka färsk dragon,fin hackad
1 påse färsk bladspenat
Stek lök och kyckling i en varm panna tills kycklingen fått färg.Salta och peppra.
Tillsätt cider och buljongtärningar ,och låt puttra en stund,tillsätt då grädden och låt puttra i ytterligare 5 min.Red av med lite maizena.
Blanda i äpplen,bladspenat och dragon.Klart!
Servera med ris(jag kokar alltid mitt ris med en buljongtärning och lite gurkmeja för att få god smak och en härligt gul färg )
Marie Bergman
Jag brukar också laga ciderkyckling, himla gott! =)
Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Tack för inspirationen. Jag är så less på all mat nu och har inte en aning om vad jag ska laga. Är inte ens sugen på något:(
Rebecca
Ciderkyckling - det var något nytt!
tack för recept :)
Annster
Ser gott ut :)
JUNITJEJ
Vad det ser otroligt gott ut!
Festklänningar
Spännande! Kommer bli kanon ! Kram ❤️