VaniljBryle med syrlig dekoration
Publicerat den i kategori Högtider
Här kommer receptet på den bästa brylen av de alla.Detta recept går inte att misslyckas med och det tillhör Daniel Roos och kommer från boken En Kung I köket.
8 pers
4,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
2 vaniljstänger
1 dl socker
8 äggulor
Rå socker att bränna av med
Gör så här:
Koka upp grädde,mölk och vaniljstång.(Skrapa ur fröna men lägg även i stången).Låt svalna i kylskåp.
Rör ihop äggulor med sockret och häll den kalla gräddblandningen över äggsmeten under vispning.Sila smeten och häll den i valfri ugnsäker form.
Bakas på 95 grader i ca 1 timme.Man kan öppna och skaka lite på formen för att se om den stelnat.
Ta ut brylen och låt den svalna och ställ därefter i kylen.
Innan servering så strör du ut ett tunt lager med råsocker över brylen och bränner av med en brännare så det blir gyllenbrunt och fint.Dekorera gärna lite med färska bär.

8 pers
4,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
2 vaniljstänger
1 dl socker
8 äggulor
Rå socker att bränna av med
Gör så här:
Koka upp grädde,mölk och vaniljstång.(Skrapa ur fröna men lägg även i stången).Låt svalna i kylskåp.
Rör ihop äggulor med sockret och häll den kalla gräddblandningen över äggsmeten under vispning.Sila smeten och häll den i valfri ugnsäker form.
Bakas på 95 grader i ca 1 timme.Man kan öppna och skaka lite på formen för att se om den stelnat.
Ta ut brylen och låt den svalna och ställ därefter i kylen.
Innan servering så strör du ut ett tunt lager med råsocker över brylen och bränner av med en brännare så det blir gyllenbrunt och fint.Dekorera gärna lite med färska bär.
