Semester Lax över öppen eld
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Godmorgon! Vilken härlig dag!
Tänkte tipsa er om ett underbart gott lax recept,som vi åt i stugan under semestern.Där tillagade vi våra små paket över öppen eld men det går ju givetvis lika bra på grillen eller i ugnen.Även barnen älskade denna rätt så se nu till att testa detta!Perfekt för en solig dag som denna!
Kram så länge!
8 port
8 port portions bitar lax utan skinn
1 fänkålstånd
4 sommarlökar(Både roten och blasten)
2-3 vitlöksklyftor
2 citroner
1 kruka färsk timjan
4 dl vitt vin
smör
salt och peppar
8 bitar aluminium folie
Gör så här:
Börja med att lägga ut aluminium bitarna på bänken och vik upp kanterna lite.Lägg på en rejäl klick smör på varje och lägg sedan laxen över.Skär fänkål i skivor ,sommar lökens rot delas på mitten,och blasten skärs i bitar,riv vitlöken och fördela sedan allt i folie paketen.Använd även dillen på fänkålen.Lägg även dit ett rejält knippe med timjan på varje.Salta och peppra rejält och pressa över saft från 1 av citronerna och tillsätt vinet.Ca 0,5 dl i varje paket.Skär till sist den andra citronen i skivor och lägg i paketen.Vik i hop alla kanter och se till att det är riktigt tätt.Nu är det bara att grilla! Över öppen eld tog det ca 10 min för laxen att bli klar!

Servera med färsk potatis och en härlig sallad och förläng sommaren!
Mary
Mums vad gott det där lät och såg ut! Nomnomnom :)