Fläskfile,vitlöksrostade rotfrukter,och gorgonzolasåsen:)
Publicerat den i kategori Kött
Hej igen!
Här kommer receptet på dagens middag här hemma.Enkelt och gott!
8 port
3 fläskfileer
salt och svartpeppar från kvarn
smör att steka i
Idag putsade jag fläskfileen och skar den i skivor bara,vilket jag tycker är så enormt trist egentligen,men till vardagsmat fick det bli så idag:)
Rostade Rotfrukter
4 små sötpotatisar
1 påse med delikatess sparrispotatis
4 morötter
4 palsternackor
4 klyftor vitlök
1 kruka timjan
4 msk olivolja
Salt och peppar från kvarn
Sätt ugnen på 225 grader och skala och klyfta rotfrukterna.Häll allt i en långpanna och tillsätt olivolja,hackad vitlök och repad timjan.Salta och peppra och blanda runt ordentligt.Rosta i ugnen tills dom är gyllene och har mjuknat.
Gorgonzolasåsen
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk
200g gorgonzola
2 tsk strösocker
salt och vitpeppar från kvarn
Smält smör och tillsätt mjöl.Vispa ner lite gräddmjölk i taget,låt sedan sjuda på svagvärme i några minuter.Späd med lite mer mjölk om det behövs.Salta och peppra,och smaka av med socker.Smula till sist ner gorgonzolan och låt den smälta i den varma såsen.
Här kommer receptet på dagens middag här hemma.Enkelt och gott!
8 port
3 fläskfileer
salt och svartpeppar från kvarn
smör att steka i
Idag putsade jag fläskfileen och skar den i skivor bara,vilket jag tycker är så enormt trist egentligen,men till vardagsmat fick det bli så idag:)
Rostade Rotfrukter
4 små sötpotatisar
1 påse med delikatess sparrispotatis
4 morötter
4 palsternackor
4 klyftor vitlök
1 kruka timjan
4 msk olivolja
Salt och peppar från kvarn
Sätt ugnen på 225 grader och skala och klyfta rotfrukterna.Häll allt i en långpanna och tillsätt olivolja,hackad vitlök och repad timjan.Salta och peppra och blanda runt ordentligt.Rosta i ugnen tills dom är gyllene och har mjuknat.
Gorgonzolasåsen
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk
200g gorgonzola
2 tsk strösocker
salt och vitpeppar från kvarn
Smält smör och tillsätt mjöl.Vispa ner lite gräddmjölk i taget,låt sedan sjuda på svagvärme i några minuter.Späd med lite mer mjölk om det behövs.Salta och peppra,och smaka av med socker.Smula till sist ner gorgonzolan och låt den smälta i den varma såsen.