Rabarbermazarin
40 rutor(1 stor långpanna full)
9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
325 g kallt smör
6 msk pressad citron
Fyllning:
1 kg rabarber
5oo g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
2 citron,rivet skal
10 ägg
2,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
Gör så här:
Blanda ingredienserna till degen och arbeta tills en smulig massa.Tillsätt cironsaft och arbeta snabbt i hop till en deg.
Tryck ut degen i en osmord långpanna.Nagga botten med 1 gaffel,och ställ sedan in i kylen i ca1 timme.
Sätt ugnen på 175 g varmluft,och förgrädda pajskalet mitt i ugn i ca 10 min.
Fyllning:
Ansa och skiva rabarberna.
Riv mandelmassan och vispa med smör och citronskal.
Vispa sedan i äggen 1 i taget.Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i det förgräddade pajskalet och fördela rabarbern över smeten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20-30 min.Låt kakan kallna och ringla sedan över glasyren.



mums den ser underbart god ut,vilken värme i en vanlig ugn??Kram på dig<3
Hej Tatjana! Kul att du tänker testa denna;) 200 grader i vanlig ugn funkar lika bra,sköt om dej fina du:) Kramisar
Så tokgott det ser ut :-)
åh herremingud vad gott det ser ut, vill ha vill ha vill ha.
wow, denna gillas mycket. skall jag prova! Tack för receptet!
Guud så gott! äLSKAR RABARBER!Måste testas!
Kolla gärna in min blogg! Den är fylld med musik, shopping, skönhet och massa, massa mer :) Kram på dig!
http://nattstad.se/cecilies
Anmäl dig till Dagens Blogg!:D
Jag lottar ut 3 nya vinnare imorrn:)
http://anneliih.blogg.se/2011/may/sondag-dagens-blogg-d-1.html#comment
Åh jag som fick hem en massa rabarber i går... måste nog göra denna och fylla frysen med inför soliga sommardagar som jag snart hoppas på ska hitta tillbaka till oss :)