Asiatisk biffsallad med mynta
Publicerat den i kategori Uppdrag
4 portioner
25 minuter
Dressingen
2 msk råsocker
2 msk asiatisk fisksås
4 msk färskpressad limesaft
1-2 röda chili, urkärnade finhackade
1 klyfta vitlök, riven eller finhackad
2 tsk sesamolja
2 salladslökar, finhackade
Köttet
600 gram ryggbiff (eller entrecote) i två cm tjocka skivor
smör och olja till stekning
salt och nymalen svartpeppar
Servering
En kruka mynta, bladen
3 salladslökar, skivade
2 krukor eller huvuden grönsallad
Gör såhär
Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål, så att sockret löser sig. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp oljan och smör i en stekpanna, och lägg i köttet när smöret har tystnat. Stek köttet ca två minuter på varje sida, lägg det sedan på en tallrik att vila i några minuter.
Skiva upp köttet på tvären, och lägg upp på ett fat. Häll över köttsaften från tallriken och skeda över dressingen. Strimla myntabladen och toppa köttet med mynta och salladslök.
Servera med grönsallad. Den som känner sig riktigt hungrig kompletterar salladen med nykokt ris :).
25 minuter
Dressingen
2 msk råsocker
2 msk asiatisk fisksås
4 msk färskpressad limesaft
1-2 röda chili, urkärnade finhackade
1 klyfta vitlök, riven eller finhackad
2 tsk sesamolja
2 salladslökar, finhackade
Köttet
600 gram ryggbiff (eller entrecote) i två cm tjocka skivor
smör och olja till stekning
salt och nymalen svartpeppar
Servering
En kruka mynta, bladen
3 salladslökar, skivade
2 krukor eller huvuden grönsallad
Gör såhär
Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål, så att sockret löser sig. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp oljan och smör i en stekpanna, och lägg i köttet när smöret har tystnat. Stek köttet ca två minuter på varje sida, lägg det sedan på en tallrik att vila i några minuter.
Skiva upp köttet på tvären, och lägg upp på ett fat. Häll över köttsaften från tallriken och skeda över dressingen. Strimla myntabladen och toppa köttet med mynta och salladslök.
Servera med grönsallad. Den som känner sig riktigt hungrig kompletterar salladen med nykokt ris :).
Gunnar Mattiasson
Åh, den här typen av mat är så helt barnsligt god!
Man kanske skulle göra sig lite av det här i morgon?
Härliga färger i bilderna - som vanligt! :)
Albulena
Ohh vad gott det där ser ut :D
PernillaElmquist
Heja Linda! Kul att se att du går den asiatiska vägen:) Har du fått blodad tand? Kram Pernilla