Kassler med smak av Italien
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er alla! Hoppas att ni har en fin Måndag :)
Här hemma är vi lite småförkylda, och lite små sega... Läxförhör och vardagsbestyren försvinner ju inte tyvärr bara för att man känner sej lite hängig :)
I dag hade vi 2 extra härliga middags gäster vid vårat bord... Alltid lika trevligt och mysigt tycker jag :) Det blev 2 rätter lagade idag....
Kassler med smak av Italien och Köttbullar, pasta, brunsås och grönsallad....
Kasslern blev riktigt god, och snabbt gick det :)
8 port
1 kg kassler
3 dl cremefraish
4 mogna tomater,skållade,skalade och skuren i bitar
3 klyftor vitlök
1/2 dl tomatpure
2 dl matlagningsgrädde
2 mozzarella ostar
1 rejäl bunt färsk,hackad oregano
1 nypa socker
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
smörj en ugnsfast form, skiva kasslern i skivor och lägg omlott i formen.
Blanda tomater, vitlök, tomatpure, oregano, cremefraish och grädde i en skål.
Blanda och smaka av med salt,peppar och en nypa socker.
Häll blandningen över kasslern, skiva mozzarellan tunt och lägg över.
Gratinera i ca 25 min i mitten av ugnen.
Servera med valfri pasta och en fräsch grönsallad :)
Här hemma är vi lite småförkylda, och lite små sega... Läxförhör och vardagsbestyren försvinner ju inte tyvärr bara för att man känner sej lite hängig :)
I dag hade vi 2 extra härliga middags gäster vid vårat bord... Alltid lika trevligt och mysigt tycker jag :) Det blev 2 rätter lagade idag....
Kassler med smak av Italien och Köttbullar, pasta, brunsås och grönsallad....
Kasslern blev riktigt god, och snabbt gick det :)
8 port
1 kg kassler
3 dl cremefraish
4 mogna tomater,skållade,skalade och skuren i bitar
3 klyftor vitlök
1/2 dl tomatpure
2 dl matlagningsgrädde
2 mozzarella ostar
1 rejäl bunt färsk,hackad oregano
1 nypa socker
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
smörj en ugnsfast form, skiva kasslern i skivor och lägg omlott i formen.
Blanda tomater, vitlök, tomatpure, oregano, cremefraish och grädde i en skål.
Blanda och smaka av med salt,peppar och en nypa socker.
Häll blandningen över kasslern, skiva mozzarellan tunt och lägg över.
Gratinera i ca 25 min i mitten av ugnen.
Servera med valfri pasta och en fräsch grönsallad :)
Natta
Jösses så gott det lät :D
Måste pröva ;)