Biff ala Linda
Publicerat den i kategori Vardagsmat
Hej på er!
Delar här av mej ett recept på en variant av Biff ala Lindström..... Det blev väldigt smarrigt vill jag lova ;)
Prova gärna! Receptet är inte exakt eftersom jag höftar mycket när jag lagar mat :) Smaka er fram!
8 port
1,2 kg köttfärs
2 fin,fin hackade gullökar
3 msk kapris
5 hela rödbetor från burk, skuren i små tärningar
1 msk dijon senap med honung
2 msk koncentrerad kalvfond
2 ägg
Salt och peppar från kvarn
Mandelpotatispure
1,5 kg Mandelpotatis
150 g smör
2 dl mjölk (Späd till önskad koncistens)
Vitpeppar från kvarn
Salt
1 nypa socker
Sky sås
När jag inte har egenkokt fond, så brukar jag piffa till fond på flaska :)
1 Bit kålrot
1/4 vitkål
2 gulalökar
1 stor morot
1 bunt persiljestjälkar
10 pepparkorn
2 lagerblad
1/2 flaska kalvfond
2 L vatten
Picklade Polkabetor
4 polkabetor
1/2 dl Ättiksprit
1 dl Strösocker
1 1/2 dl vatten
Rödbetscreme
2 rödbetor
2 mandelpotatisar
1 klick smör
mjölk att späda med till lämplig koncistens
Salt och peppar
Garnering
Körvel
Inlagd hel gurka skuren i små kuber
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser till biffarna, om du inte vill smaka den råa köttfärsen, provstek 1 liten biff så att du vet att kryddningen är bra.
Forma till stora runda biffar, stek i rikligt med smör på medelhögvärme.... Jag tycker biffarna blir godast om dom är lite rosa , men det är ju en smak sak :)
Koka potatisen riktigt mjuk, låt ånga av, pressa i potatispress, tillsätt smör och mjölk som du har värmt, ta sedan en ballongvisp och vispa kraftigt till en slät pure. Smaka av med salt och peppar och 1 nypa socker.
Skysås
Skala och grovhacka alla grönsakerna, stek i en rymlig gryta tillsätt, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad. Låt reducera ner till hälften återstår. Smaka av med ev mer peppar och salt
Picklade Polkabetor
Skala betorna och skiva tunt på mandolin.
Koka upp ättikslagen, lägg i betorna i den varma lagen, låt svalna (godast blir dom om dom får dra över natten)
Rödbetscreme
Koka betor och mandelpotatis mjuk, tillsätt smör och en skvätt varm mjölk, mixa slät med stavmixer.... smaka av med salt och peppar
Montera i hop allt snyggt på tallrik, strö över körvel och lägg lite gurkkuber runt om :)
Och här en liten bild.... tyvärr tagen med telefon, men hoppas det syns halvbra ändå ;)
Kram på er.
Delar här av mej ett recept på en variant av Biff ala Lindström..... Det blev väldigt smarrigt vill jag lova ;)
Prova gärna! Receptet är inte exakt eftersom jag höftar mycket när jag lagar mat :) Smaka er fram!
8 port
1,2 kg köttfärs
2 fin,fin hackade gullökar
3 msk kapris
5 hela rödbetor från burk, skuren i små tärningar
1 msk dijon senap med honung
2 msk koncentrerad kalvfond
2 ägg
Salt och peppar från kvarn
Mandelpotatispure
1,5 kg Mandelpotatis
150 g smör
2 dl mjölk (Späd till önskad koncistens)
Vitpeppar från kvarn
Salt
1 nypa socker
Sky sås
När jag inte har egenkokt fond, så brukar jag piffa till fond på flaska :)
1 Bit kålrot
1/4 vitkål
2 gulalökar
1 stor morot
1 bunt persiljestjälkar
10 pepparkorn
2 lagerblad
1/2 flaska kalvfond
2 L vatten
Picklade Polkabetor
4 polkabetor
1/2 dl Ättiksprit
1 dl Strösocker
1 1/2 dl vatten
Rödbetscreme
2 rödbetor
2 mandelpotatisar
1 klick smör
mjölk att späda med till lämplig koncistens
Salt och peppar
Garnering
Körvel
Inlagd hel gurka skuren i små kuber
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser till biffarna, om du inte vill smaka den råa köttfärsen, provstek 1 liten biff så att du vet att kryddningen är bra.
Forma till stora runda biffar, stek i rikligt med smör på medelhögvärme.... Jag tycker biffarna blir godast om dom är lite rosa , men det är ju en smak sak :)
Koka potatisen riktigt mjuk, låt ånga av, pressa i potatispress, tillsätt smör och mjölk som du har värmt, ta sedan en ballongvisp och vispa kraftigt till en slät pure. Smaka av med salt och peppar och 1 nypa socker.
Skysås
Skala och grovhacka alla grönsakerna, stek i en rymlig gryta tillsätt, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad. Låt reducera ner till hälften återstår. Smaka av med ev mer peppar och salt
Picklade Polkabetor
Skala betorna och skiva tunt på mandolin.
Koka upp ättikslagen, lägg i betorna i den varma lagen, låt svalna (godast blir dom om dom får dra över natten)
Rödbetscreme
Koka betor och mandelpotatis mjuk, tillsätt smör och en skvätt varm mjölk, mixa slät med stavmixer.... smaka av med salt och peppar
Montera i hop allt snyggt på tallrik, strö över körvel och lägg lite gurkkuber runt om :)
Och här en liten bild.... tyvärr tagen med telefon, men hoppas det syns halvbra ändå ;)
Kram på er.