Smarrigaste dragon kycklingen
Publicerat den i kategori Vardagsmat
4 port
1,2 kg färska majskycklinglår
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rorselleri
1 palsternacka
2 krossade vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
1 knippe persiljestjälkar
1 knippe dragonstjälkar
3 lagerblad
10-15 vitpepparkorn
salt
Grönsaker
3 morötter (gärna i olika färger)
2 palsternackor
8 st fasta potatisar
12 st små steklök (gag använde både gul och röd)
Sås
3 dl matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap (smaksatt med honung)
1 dl cremefraish
1 rejäl bunt med färsk dragon
salt och peppar från kvarn
smaka av med dragonvinäger så du får rätt syra på såsen
Gör så här:
Skölj kycklingen och lägg i en gryta, koka upp och skumma noga. Skala och skär upp alla gönsaker du ska ha för att koka din fond, tillsätt dom och vinet och alla kryddor. Låt sjuda försiktigt tills kyckling är mör och fin (det tar ca 30 min).
Skala och gör stavar av morötterna och palsternackan, skala potatisen och skär den i klyftor, skala smålöken.
Koka dom sedan mjuka men med lite motstånd kvar, i buljongen som kycklingen kokat i.
Lyft upp och håll varmt.
Reducera kokspadet till ca hälften återstår, sila och häll tillbaka i grytan, smaka av om det behövs mer salt.
Tillsätt grädde, senap och cremefraish, smaka av med salt, peppar och dragonvinäger. Tillsätt tillsist den hackade dragonen.
Gott och enkelt!
Smaklig måltid.....Kram L
1,2 kg färska majskycklinglår
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rorselleri
1 palsternacka
2 krossade vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
1 knippe persiljestjälkar
1 knippe dragonstjälkar
3 lagerblad
10-15 vitpepparkorn
salt
Grönsaker
3 morötter (gärna i olika färger)
2 palsternackor
8 st fasta potatisar
12 st små steklök (gag använde både gul och röd)
Sås
3 dl matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap (smaksatt med honung)
1 dl cremefraish
1 rejäl bunt med färsk dragon
salt och peppar från kvarn
smaka av med dragonvinäger så du får rätt syra på såsen
Gör så här:
Skölj kycklingen och lägg i en gryta, koka upp och skumma noga. Skala och skär upp alla gönsaker du ska ha för att koka din fond, tillsätt dom och vinet och alla kryddor. Låt sjuda försiktigt tills kyckling är mör och fin (det tar ca 30 min).
Skala och gör stavar av morötterna och palsternackan, skala potatisen och skär den i klyftor, skala smålöken.
Koka dom sedan mjuka men med lite motstånd kvar, i buljongen som kycklingen kokat i.
Lyft upp och håll varmt.
Reducera kokspadet till ca hälften återstår, sila och häll tillbaka i grytan, smaka av om det behövs mer salt.
Tillsätt grädde, senap och cremefraish, smaka av med salt, peppar och dragonvinäger. Tillsätt tillsist den hackade dragonen.
Gott och enkelt!
Smaklig måltid.....Kram L
Annelie
MUMS!