Pimpad sockerkaka
Publicerat den i kategori Bakat
1 kaka
3 ägg (gärna ekologiska)
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Glasyr
1 lime (pressa ur saften)
Florsocker
Skvätt vatten
Blanda ihop allt till lagom koncistens och droppa i några droppar röd karamell färg för att få den rosa färgen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.
Grundrepeptet är från Leila men pimpad av mig :).
3 ägg (gärna ekologiska)
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Glasyr
1 lime (pressa ur saften)
Florsocker
Skvätt vatten
Blanda ihop allt till lagom koncistens och droppa i några droppar röd karamell färg för att få den rosa färgen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.
Grundrepeptet är från Leila men pimpad av mig :).
Linda - Cupcakefluffan
Så härligt det blev med den rosa glasyren
Millan
Gud vilken läcker sockerkaka vännen :) Ser hur god ut som helst :) Kraaaam
Hanna
Åh, vilken underbart snygg sockerkaka!
Det måste jag bara testa någon gång!
Mi
Vilken fin blogg du har, jag sitter och ler hela tiden medan jag scrollar. Jag är så imponerad.