Köttgryta med sting
Publicerat den i kategori Middag för många
10 port
1,4 kg grytbitar av nöt
½ burk med syltlök
2 grillade paprikor
200 g rimmat sidfläsk
4 stora morötter
2 stora gula lökar
1 solo vitlök
1 förp ekologiska passerade tomater
4 dl röttvin
2 kapslar Fond Du Chef Beef
1 finhackad röd chili
3 lagerblad
15 vitpepparkorn
Salt
Gör så här
Bryn köttbitarna i smör så att dom får rejält med färg, salta och peppra lite och pudra över lite mjöl.
Stjälp över i en rejäl gryta, tillsätt vatten så det täcker.
Låt koka upp och skumma väl, sänk värmen och tillsätt, fond, vin, passerade tomater, lagerblad och pepparkorn.
Lägg på ett lock och låt små puttra i ca 1,5 timme, undertiden så skalar du morötter, vitlök och gullök. Tärna även fläsket och bryn det kraftigt, tillsätt gullök och vitlök och låt det steka med, stjälp allt i grytan med delade morötter, delad paprika, syltlök och den finhackade chilin.
Låt små puttra i ytterligare ca 45 min. Smaka av med salt.
Servera gärna med ris!
Smaklig måltid! Kram L
1,4 kg grytbitar av nöt
½ burk med syltlök
2 grillade paprikor
200 g rimmat sidfläsk
4 stora morötter
2 stora gula lökar
1 solo vitlök
1 förp ekologiska passerade tomater
4 dl röttvin
2 kapslar Fond Du Chef Beef
1 finhackad röd chili
3 lagerblad
15 vitpepparkorn
Salt
Gör så här
Bryn köttbitarna i smör så att dom får rejält med färg, salta och peppra lite och pudra över lite mjöl.
Stjälp över i en rejäl gryta, tillsätt vatten så det täcker.
Låt koka upp och skumma väl, sänk värmen och tillsätt, fond, vin, passerade tomater, lagerblad och pepparkorn.
Lägg på ett lock och låt små puttra i ca 1,5 timme, undertiden så skalar du morötter, vitlök och gullök. Tärna även fläsket och bryn det kraftigt, tillsätt gullök och vitlök och låt det steka med, stjälp allt i grytan med delade morötter, delad paprika, syltlök och den finhackade chilin.
Låt små puttra i ytterligare ca 45 min. Smaka av med salt.
Servera gärna med ris!
Smaklig måltid! Kram L
emelie
den där grytan såg riktigt god ut.