Halstrad pilgrimsmussla med pumpacreme smaksatt med vanilj
Publicerat den i kategori Vardagslyx
4 pers
8 pilgrimsmusslor
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Olja och smör att steka i
Pumpacreme
400 g butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
1/2 vaniljstång
1 tsk pressad citron
2 msk cremefraiche
25 g smör
salt
Garnering
Tunt hyvlade sparrisar
Några blad från körvel
Avocado olja att ringla runt
Grovt hackade pistaschnötter
Gör så här
Skala, kärna ur och dela pumpan. Koka riktigt mjuk med vitlöken i lätt saltat vatten. Häll bort vattnet och tillsätt vaniljfrön, citronsaft, honung, smör och cremefraich, mixa till en sammetslen creme.
Halstra musslorna snabbt i olja i en riktigt het panna, salta och peppra. Tillsätt smör och ös musslorna tills dom är klara. (detta tar ca 1½ min på varje sida) Detta är en mycket enkel men välsmakande förrätt.
Lägg upp fint på tallrik, ät, njut och må! Kram L
8 pilgrimsmusslor
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Olja och smör att steka i
Pumpacreme
400 g butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
1/2 vaniljstång
1 tsk pressad citron
2 msk cremefraiche
25 g smör
salt
Garnering
Tunt hyvlade sparrisar
Några blad från körvel
Avocado olja att ringla runt
Grovt hackade pistaschnötter
Gör så här
Skala, kärna ur och dela pumpan. Koka riktigt mjuk med vitlöken i lätt saltat vatten. Häll bort vattnet och tillsätt vaniljfrön, citronsaft, honung, smör och cremefraich, mixa till en sammetslen creme.
Halstra musslorna snabbt i olja i en riktigt het panna, salta och peppra. Tillsätt smör och ös musslorna tills dom är klara. (detta tar ca 1½ min på varje sida) Detta är en mycket enkel men välsmakande förrätt.
Lägg upp fint på tallrik, ät, njut och må! Kram L
annsoh
Nu är dagens blogg avslutad gå in och kolla om det var du som vann! om inte anmäl dig igen! ;)
rebeccadahlin
Nu är dagens blogg avslutad gå in och kolla om det var du som vann! om inte anmäl dig igen! ;)