Chokladbiskvier
Publicerat den i kategori Bakat
20 biskvier
250 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 st äggvitor
Smörkräm
1 st äggvita
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Saften från 1 halv citron
250 g smör
125 g mörkchoklad
Till dopping 200 g mörkchoklad
Gör så här
Botttnar
Sätt ugn på 180 grader.
Riv mandelmassan och vispa samman med dom övriga ingredienserna.
Spritsa ut 20 rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda tills de är gyllene i ca 10-12 min.
Smörkräm
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en rostfri bunke.
Rör tills sockret löst sej.
Vispa till en maräng över vattenbad till ca 65 grader.
Ta bunken av värmen och forsätt vispa till marängen är helt kall.
Vispa i det rumsvarma smöret lite i taget, vispa sedan till en luftig kräm,det tar ca 5 min.
Smält chokladen och låt svalna, vänd sedan ner den i krämen, rör även ner lite kallt kaffe, det blir väldigt smarrigt tycker jag.
Bred smörkrämen på undersidan på biskvierna, med en palett, de ska bli toppiga. Låt stelna i frysen.
Smält choklad till doppingen, doppa biskvierna och låt stelna! Klart att avnjutas ;)
250 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 st äggvitor
Smörkräm
1 st äggvita
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Saften från 1 halv citron
250 g smör
125 g mörkchoklad
Till dopping 200 g mörkchoklad
Gör så här
Botttnar
Sätt ugn på 180 grader.
Riv mandelmassan och vispa samman med dom övriga ingredienserna.
Spritsa ut 20 rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda tills de är gyllene i ca 10-12 min.
Smörkräm
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en rostfri bunke.
Rör tills sockret löst sej.
Vispa till en maräng över vattenbad till ca 65 grader.
Ta bunken av värmen och forsätt vispa till marängen är helt kall.
Vispa i det rumsvarma smöret lite i taget, vispa sedan till en luftig kräm,det tar ca 5 min.
Smält chokladen och låt svalna, vänd sedan ner den i krämen, rör även ner lite kallt kaffe, det blir väldigt smarrigt tycker jag.
Bred smörkrämen på undersidan på biskvierna, med en palett, de ska bli toppiga. Låt stelna i frysen.
Smält choklad till doppingen, doppa biskvierna och låt stelna! Klart att avnjutas ;)
sanna
ud va goda dom såg ut och jäkligt snygg
Emelie - 19år & mamma till Elias
Gjorde efter detta recept till sonens dop i mars förra året. Och jäklar va populärt dom blev!
Och efter de får jag alltid frågan om det kommer att finnas biskvier när de blir någon "högtid" här hemma ;) Och självklart ligger dom med på kakfatet vid kalas!