Fläskkotlett ala Thai
Publicerat den i kategori Vardagsmat
Hej på er mina fina läsare!
Tänkte dela med mej av vad vi åt till middag nu idag. Super billiga kotletter på ICA denna vecka, så det detta stod på menyn idag, blev väldigt gott och lyckat tycker jag, så tänkte dela med mej av receptet här!
8 portioner
8 st fläskkotletter
4 rödlökar i knippe
1 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk honung
2 msk olivolja
1 msk soya
1 tum stor bit ingefära
Saft från ½ lime
Flingsalt och vitpeppar från kvarn
Smör att steka i
1 påse haricovert
½ citron
1 msk strösocker
Flingsalt och peppar från kvarn
2 msk olivolja
1 påse frysta ärtor
4 dl cremefraish
4 msk chili & garlic sauce (santa maria)
Gör så här
Sätt ugn på 150 g. Bryn kotletterna i smör.
Salta och peppra. Lägg i ugnsfast form.
Hacka chilin fint, och riv vitlöken och ingefäran. Blanda samman honung, olja, soyan och saften från ½ lime. Tillsätt chilin, vitlöken och ingefäran. Ringla över fläskkotletterna, skär rödlöken i klyftor och lägg uppe på fläskkotletterna och stoppa in i ugn i ca 15 min.
Lägg haricoverten i ugnsfast form, salta, peppra, sockra, och ringla över olivoljan och pressa över citronsaft. Blanda runt och stoppa även in dom i ugnen i ca 10 min.
Koka ärtorna i lättsaltat vatten, spola sedan snabbt i iskallt vatten.
Blanda ihop cremefraish och chilisåsen.
Servera gärna med nykokt ris!
Tänkte dela med mej av vad vi åt till middag nu idag. Super billiga kotletter på ICA denna vecka, så det detta stod på menyn idag, blev väldigt gott och lyckat tycker jag, så tänkte dela med mej av receptet här!
8 portioner
8 st fläskkotletter
4 rödlökar i knippe
1 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk honung
2 msk olivolja
1 msk soya
1 tum stor bit ingefära
Saft från ½ lime
Flingsalt och vitpeppar från kvarn
Smör att steka i
1 påse haricovert
½ citron
1 msk strösocker
Flingsalt och peppar från kvarn
2 msk olivolja
1 påse frysta ärtor
4 dl cremefraish
4 msk chili & garlic sauce (santa maria)
Gör så här
Sätt ugn på 150 g. Bryn kotletterna i smör.
Salta och peppra. Lägg i ugnsfast form.
Hacka chilin fint, och riv vitlöken och ingefäran. Blanda samman honung, olja, soyan och saften från ½ lime. Tillsätt chilin, vitlöken och ingefäran. Ringla över fläskkotletterna, skär rödlöken i klyftor och lägg uppe på fläskkotletterna och stoppa in i ugn i ca 15 min.
Lägg haricoverten i ugnsfast form, salta, peppra, sockra, och ringla över olivoljan och pressa över citronsaft. Blanda runt och stoppa även in dom i ugnen i ca 10 min.
Koka ärtorna i lättsaltat vatten, spola sedan snabbt i iskallt vatten.
Blanda ihop cremefraish och chilisåsen.
Servera gärna med nykokt ris!
Mary
Vad gott det ser ut!