Vaniljpannacotta
Publicerat den i kategori Deserter
Här kommer en ljuvlig enkel dessert till lilla mamma på morsdag för den som har lust :)
Vaniljpannacotta med ungsbakad rabarber och nöt crumble
4st
4 dl vispgrädde
0.5 st vaniljstång
0.5 dl socker
2 st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp frön, stång och grädde. Ta av från värmen och låt dra i ca 5 minuter. Fiska upp vaniljstången, ta gelatinbladen och tillstätt dem till grädden och vispa tills de har löst upp sig.
Häll i önskade glas eller skål och ställ in i kylen och låt stå över natten!
Ungsbakad rabarber
Skär rabarbern i 2 cm långa stavar, lägg i ungsfast form, klicka över lite smör, strö över strösocker och kanel. Tillaga i 225 grader i ca 10 minuter.
Nöt crumble
Hacka ½ dl mandel och ½ dl hasselnötskärnor. Smält 2 msk smör i stekpanna. När smöret tystnat, tillsätt 1 dl havregryn och mandeln och hasselnötskärnorna. Strö över lite kanel och strösocker. Stek tills det blir knaprigt och gyllenbrunt.
Vaniljpannacotta med ungsbakad rabarber och nöt crumble
4st
4 dl vispgrädde
0.5 st vaniljstång
0.5 dl socker
2 st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp frön, stång och grädde. Ta av från värmen och låt dra i ca 5 minuter. Fiska upp vaniljstången, ta gelatinbladen och tillstätt dem till grädden och vispa tills de har löst upp sig.
Häll i önskade glas eller skål och ställ in i kylen och låt stå över natten!
Ungsbakad rabarber
Skär rabarbern i 2 cm långa stavar, lägg i ungsfast form, klicka över lite smör, strö över strösocker och kanel. Tillaga i 225 grader i ca 10 minuter.
Nöt crumble
Hacka ½ dl mandel och ½ dl hasselnötskärnor. Smält 2 msk smör i stekpanna. När smöret tystnat, tillsätt 1 dl havregryn och mandeln och hasselnötskärnorna. Strö över lite kanel och strösocker. Stek tills det blir knaprigt och gyllenbrunt.
Linda
Det lät gott! Det ska jag testa göra till mamma på morsdag! :)
Linda - Cupcakefluffan
Låter verkligen så gott
Babbi - Bloggdesign & Foto
Det var precis lika gott som det ser ut!
Linda
Ja jag tycker verkligen att detta recept ska testas,så himla gott,och ugnsbakade rabarber får nåt alldelens extra,Ha det bra fina ni.Kram L
Ps.Vad många Lindor vi är förresten;) Kramis
*Mette*
Ojojoj, så sugen jag blev på pannacotta, den ser gudomligt god ut!
Linda
Den var ljuvlig Mette,och vilken underbar blogg du har,och vilka bilder,blir sugen att gifta om mej när jag ser alla fina bilder i dom olika miljöerna;)Kram L