Halloncheese cake
Publicerat den i kategori Bakat
Här är resultatet av cheese cake'n jag bakade i de nya silikon formarna :). Verkligen jättebra formar, som jag varmt rekomenderar, väldigt lätt att få ut sitt bakverk och lätt att göra ren.
6-8 portioner
Botten
200 g digestivekex
1 ägg
Fyllning
3 blad gelatin
3 dl (ca 175g) hallon, färska eller frysta och tinade
4 dl creme fraishe
1 dl strösocker
Några färska eller frysta och tinade hallon till dekor
Gör såhär
Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i ett jämnt lager i små portionspajformar.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8-10 minuter eller tills bottarna börjar få färg. Låt svalna lite.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Passera hallonen genom att pressa dem genom en sil för att bli av med kärnorna. Vispa ihop hallonpurén tillsammans med creme fraichen och sockret i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börja ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och vispa ner dem i hallonsmeten.
Blanda noggrant och fördela sedan smeten i pajformarna. Låt svalna lite och sedan stelna i kylen några timmar. Garnera med ett par hallon vid servering.
6-8 portioner
Botten
200 g digestivekex
1 ägg
Fyllning
3 blad gelatin
3 dl (ca 175g) hallon, färska eller frysta och tinade
4 dl creme fraishe
1 dl strösocker
Några färska eller frysta och tinade hallon till dekor
Gör såhär
Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i ett jämnt lager i små portionspajformar.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8-10 minuter eller tills bottarna börjar få färg. Låt svalna lite.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Passera hallonen genom att pressa dem genom en sil för att bli av med kärnorna. Vispa ihop hallonpurén tillsammans med creme fraichen och sockret i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börja ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och vispa ner dem i hallonsmeten.
Blanda noggrant och fördela sedan smeten i pajformarna. Låt svalna lite och sedan stelna i kylen några timmar. Garnera med ett par hallon vid servering.
Annelie
Ser super gott ut :) Mmmm ;)
Linda - Cupcakefluffan
Cheesecake som är så gott :-)
Linda
Visst är det Linda:) Jag var in och kikade på din blogg nu ikväll oc fick en massa härlig inspiration på olika fyllningar till macarones,håller på att baka några olika nu ikväll;)
Tack så hemskt mycket för dina otroligt smarriga tips....Kramis
Anna
Ser jättegott ut! Är så sugen på att baka, men försöker hålla mig, i allafall i veckorna! Men snart kan jag nog inte hålla mig ;-) Blir ju inte bättre av att surfa runt o kolla bloggar direkt... Kram Anna