Citron macarons
Grundrecept mandelkakor
4 st äggvitor, gärna ekologiska
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Smörkräm med citronsmak
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk pressad citron
ev några droppar gul karamellfärg
Gör så här
Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efterhand.
Tillsätt lite strösocker i taget och vispa till en toppig maräng, inte för hård.
Tillsätt några droppar gul hushållsfärg.
Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker, som siktats 2 gånger.
Spritsa ut smeten i 50 rundlar, stora som 5 kronor, på en plåt, helst med silpat, det är lättare att lyckas med sina macarons då, men det går givetvis med bakplåtspapper också.
Låt kakorna vila minst i 30 min, så minskar risken att dom spricker i ugnen.
Grädda kakorna i nedre delen på ugnen i ca 12 min, dom ska vara lite mjuka i mitten.
Dra bort kakorna från plåten direkt och låt dom svalna.
Smörkräm med citronsmak
Blanda allt i en bunke och vispa allt till en mjuk kräm.
Spritsa ut krämen på hälften av kakorna och lägg över dom andra som lock.
Vilka härliga macarons, bakade det idag med, rosa macarons med jordgubbssmörkräm :-), den där spritsen är jag himla sugen på att köpa, har den mindre varianten nu som är perfekt för att tex smälta choklad i
Hej Linda! Gud så gott det lät med jordgubbssmörkräm;) Det måste jag testa,ska genast kolla om receptet ligger på din härliga blogg;)Kram på dej
Så goda dom såg ut .. men vart har du löpt den där lilla perfekta spritsen nånstans ??+ kram sanna
Hej Sanna! Jag hade turen att få den spritsen från creative design AB....Gå in på deras hemsida och kolla vart återförsäljarna finns runtom i Sverige:) Kram L
Åhh, de ser ju helt perfekta ut! Är mitt uppe i mitt första macaron bak. Hoppas på lika fint resultat :)
Hej Linda, jag bakade dessa igår men kakorna sprack vad är det jag har gjort fel?