Torskrygg med palsternackspure och musselskum
Publicerat den i kategori Vardagslyx
Varmrätten bestod av torskrygg, som smakade helt ljuvligt, musselskummet som serverades till fick jag inspiration från Mästerkocks Louise audition rätt :).
4 port
600g torskrygg
Salt och svartpeppar
smör att steka i
palsternackspure
6 stora palsternackor
25 g smör
2 msk cremefraish
salt och peppar
Musselskum
1 nät med blåmusslor
3 finhackade schalottenlökar
1 bunt med dill stjälkar
1 finhackad vitlöksklyfta
4 dl vitttvin
2 dl grädde
salt och peppar
Tillbehör
Polkabetor, smålök,skogschampioner och färsk sparris
Gör så här
Stek torskryggen i rikligt med smör tills den fått färg, lägg den sen i en ugnsfast form,stoppa in i 150 gradig varm ugn, använd gärna termometer för ett lyckat resultat, torskens innertemp ska vara 45 grader när den är färdig :).
Koka palsternackorna riktig mjuk, tillsätt smör och cremefraisch och mixa till en len pure, av med salt och peppar.
Stek alla grönsaker till musselskummet, lägg sedan i musslorna, tillsätt vinet och dillstjälkarna, koka tills musslorna öppnat sej, detta tar ca 3 min, ta då upp musslorna och lägg åt sidan så länge.
Låt vätskan reducera ner till hälften återstår, sila ner i en ren kastrull, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Mixa upp ett skum med stavmixer (det är det sista du gör, för skummet lägger sej fort)
Koka betorna i lättsaltat vatten, dom får inte bli överkokt, dra av skalet och klyfta dom.... Stek svampen i smör, salta och peppra.
Koka smålöken i 1 dl rödvin, 0,5 dl balsamvinäger och ca 1 msk råsocker.
Hyvla sparrisen tunt med potatisskalare, lägg i iskalt vatten en stund så den blir riktigt krispig och härlig.
Nu är det bara att lägga upp och avnjuta sin måltid!!! ;)
4 port
600g torskrygg
Salt och svartpeppar
smör att steka i
palsternackspure
6 stora palsternackor
25 g smör
2 msk cremefraish
salt och peppar
Musselskum
1 nät med blåmusslor
3 finhackade schalottenlökar
1 bunt med dill stjälkar
1 finhackad vitlöksklyfta
4 dl vitttvin
2 dl grädde
salt och peppar
Tillbehör
Polkabetor, smålök,skogschampioner och färsk sparris
Gör så här
Stek torskryggen i rikligt med smör tills den fått färg, lägg den sen i en ugnsfast form,stoppa in i 150 gradig varm ugn, använd gärna termometer för ett lyckat resultat, torskens innertemp ska vara 45 grader när den är färdig :).
Koka palsternackorna riktig mjuk, tillsätt smör och cremefraisch och mixa till en len pure, av med salt och peppar.
Stek alla grönsaker till musselskummet, lägg sedan i musslorna, tillsätt vinet och dillstjälkarna, koka tills musslorna öppnat sej, detta tar ca 3 min, ta då upp musslorna och lägg åt sidan så länge.
Låt vätskan reducera ner till hälften återstår, sila ner i en ren kastrull, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Mixa upp ett skum med stavmixer (det är det sista du gör, för skummet lägger sej fort)
Koka betorna i lättsaltat vatten, dom får inte bli överkokt, dra av skalet och klyfta dom.... Stek svampen i smör, salta och peppra.
Koka smålöken i 1 dl rödvin, 0,5 dl balsamvinäger och ca 1 msk råsocker.
Hyvla sparrisen tunt med potatisskalare, lägg i iskalt vatten en stund så den blir riktigt krispig och härlig.
Nu är det bara att lägga upp och avnjuta sin måltid!!! ;)