Crème brulée
Publicerat den i kategori Deserter
Här kommer receptet på Crème brulée'n som serverades på helgens kräftskiva! :)
6 portioner
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
6 äggulor
½ dl strösocker
ca 1 dl ströcsocker eller råsocker till garnering
Gör såhär
Värm ugnen till 150 grader.
Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vanlijstången på längden och skarpa ner fröna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp i gräddmjölken och låt den sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Vispa äggulor och socker.
Plocka upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll långsamt ner den heta vätskan i äggseten under kraftig vispning. Sila landningen och häll upp i sex ugnsfasta portionsformar.
Ställ portionsformarna i en långpanna i ugnen och fyll försiktigt pannan med kokande vatten. Vattnet ska nå minst halvvägs upp på formarnas sidor. Grädda i ca 45 minuter eller tills krämen har stelnat.
Låt formarna stå kallt i ca 1 timme. Strö sedan ca 1 msk socker över varje form och bränn av ytan med en gasolbrännare strax före serveringen. Det går också bra att ställa formarna under grillen i ugnen i någon minut, men se upp så att sockret inte blir för bränt.
6 portioner
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
6 äggulor
½ dl strösocker
ca 1 dl ströcsocker eller råsocker till garnering
Gör såhär
Värm ugnen till 150 grader.
Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vanlijstången på längden och skarpa ner fröna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp i gräddmjölken och låt den sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Vispa äggulor och socker.
Plocka upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll långsamt ner den heta vätskan i äggseten under kraftig vispning. Sila landningen och häll upp i sex ugnsfasta portionsformar.
Ställ portionsformarna i en långpanna i ugnen och fyll försiktigt pannan med kokande vatten. Vattnet ska nå minst halvvägs upp på formarnas sidor. Grädda i ca 45 minuter eller tills krämen har stelnat.
Låt formarna stå kallt i ca 1 timme. Strö sedan ca 1 msk socker över varje form och bränn av ytan med en gasolbrännare strax före serveringen. Det går också bra att ställa formarna under grillen i ugnen i någon minut, men se upp så att sockret inte blir för bränt.
Alexandra - kärlek på tallrik
åh, vad duktig du är, den ser ljuvligt god ut <3 Dina bilder är SÅ vackra!
Linda
Alexandra den var verkligen ljuvlig:) Sååå enkelt och gott,och det är ju alltid kul att bjuda på en klassiker:)
Ja det är en sån himla tur att Babbi hjälper mej med mycket av fotningen eftersom jag är hel kass på det själv.Kramis på dej
hanna
vad kostar en gasolbrännare? :)
hanna
hej vad kostar din gasolbrännare? :)
Henrik
En gasolbrännare kostar från 150 kronor och uppåt!