Asiatiska smaker i mammas kök
Jag lagar inte så värst ofta asiatiskt så idag tyckte jag att det var dags, eller rättare sagt barnen, som är galet förtjust i vietnamesiska vårrullar :). Så blev det vårrullar till förrätt och Nudlar och kyckling i svampbuljong till varmrätt , blev sååå himla gott :).
Här kommer receptet, receptet på vårrullarna kommer från Leila :)
Kramis på er!
Vietnamesiska vårrullar
4 port
300g råa skalde tigerräkor
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
4 rispapper
1 kruka mynta
1 kruka koriander
1 huvud krispsallad
1 mild röd chili
1 mango
1/2 gurka
Gör så här:
Blanda räkorna med olivolja, salt och peppar.
Stek dom i en het torr stekpanna.
Koka upp en kastrull med vatten och blötlägg rispapperen i 15 sek, lyft upp och lägg mellan rena kökshanduka. locka bladen av myntan och koriandern. Strimla chilin och sallladen tunt.
skär mango och gurka i stavar.
Lägg ett rispapper på en ren bricka och lägg örter och räkor i mitten. Lägg på sallad,mango, gurka och chili.
Rulla till hälften och vik in kanterna, rulla sedan färdigt.
Skiva vårrullen i sneda bitar.
Dip sås
2 msk japansk soja
1/2 dl kokande vatten
1/2 röd chili
1 tum stor bit ingefära
2 vitlöksklyftor
5 msk socker
saft från 1 lime
Gör så här
Blanda soja socker och kokhett vatten. Tillsätt riven ingefära, vitlök och fin hackad chili. Tillsätt limesaft. Låt stå och dra i minst 1 timme.
Nudlar och kyckling i svampbuljong.
4 port
2 grillade kycklinglår
400g nudlar
1 liter svampbuljong
1 röd paprika
1 bit zuccini
200 g färsk svamp
1 msk torkade alger
1 bit riven ingefära
1 riven kinesisk vitlök
4 msk soja
saft från 1 lime
Gör så här
Skär kycklingkött i mindre bitar. Ansa och strimla paprika, zuccini och svamp. Koka nudlar enligt anvisningar på paketet. Koka upp buljongen och tillsätt ingefära, vitlök, alger, soja och saft från 1 lime. Låt koka ihop i ca 30 min. Tillsätt sedan svamp, zuccini och paprika och koka tills dom mjuknar. Tillsätt kyckling och stäng av värmen på plattan och låt stå i 5 min.
Fördela nudlar,grönsaker och kyckling i skålar och häll den heta buljongen över.
Klart!!
Men cool vart lärde du dej att göra vietnamesiska vårullar?:o :) (mamma undrade)
Såg riktigt gott ut. ;)
Kamila,jag har lärt mej från olika kokböcker:)Kramis