Söndags bak....
Publicerat den i kategori En 8-barns mammas vardag
Hej på er! Idag har jag och minstingen myst hela dagen lång,dom stora barnen och mannen har varit borta på handboll hela helgen,och jag har jobbat,så idag blev det stora mysdagen.......Underbar kvalitets tid:)
Vi åt låååångfrukost,gick ut på en härlig promenad,städade lite och sen kom vi på att vi ville baka,Vi bakade morotsbröd och blåbärs bullar,blev mycket uppskattat när resten av familjen kom hem:)
Här kommer i alla fall lite recept och bilder........Hoppas att ni har en skön Söndag ni oxå,kramis L
Morotsbröd
24 bullar eller 2 limpor(Jag gjorde 12 bullar och 1 limpa)
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
0,5 dl sirap
2 tsk flingsalt
1 dl havrekli
1 dl fiber havregryn
0,5 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl special
Gör så här:
smula jästen i en bunke,smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 g.Tillsätt sirapen.Häll allt över jästen och rör tills den löst sej.
Blanda salt,havrekli,havregryn och grahamsmjöl i en skål och häll det sedan i degvätskan.
Blanda ner dom rivna morötterna,tillsätt sedan vetemjöl special lite i taget tills du får en smidig deg.
Låt jäsa i 40 min,forma sedan till bullar eller limpor och låt jäsa igen i 30 min.
Grädda bullarna mitt i ugn på 200 g värme i ca 15 min,och limporna längst ner i 150 g i ca 35 min.
Vi åt låååångfrukost,gick ut på en härlig promenad,städade lite och sen kom vi på att vi ville baka,Vi bakade morotsbröd och blåbärs bullar,blev mycket uppskattat när resten av familjen kom hem:)
Här kommer i alla fall lite recept och bilder........Hoppas att ni har en skön Söndag ni oxå,kramis L
Morotsbröd
24 bullar eller 2 limpor(Jag gjorde 12 bullar och 1 limpa)
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
0,5 dl sirap
2 tsk flingsalt
1 dl havrekli
1 dl fiber havregryn
0,5 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl special
Gör så här:
smula jästen i en bunke,smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 g.Tillsätt sirapen.Häll allt över jästen och rör tills den löst sej.
Blanda salt,havrekli,havregryn och grahamsmjöl i en skål och häll det sedan i degvätskan.
Blanda ner dom rivna morötterna,tillsätt sedan vetemjöl special lite i taget tills du får en smidig deg.
Låt jäsa i 40 min,forma sedan till bullar eller limpor och låt jäsa igen i 30 min.
Grädda bullarna mitt i ugn på 200 g värme i ca 15 min,och limporna längst ner i 150 g i ca 35 min.